Beelden fatale inval Minneapolis vrijgegeven, stad scherpt politierichtlijn aan

Volgens de politie hield Locke zijn pistool op de agenten gericht en moesten zij in een fractie van een second beslissen of sprake was van een dreiging. Critici zeggen dat op de bodycambeelden niet duidelijk te zien is waarop het wapen gericht was.

Ook vinden ze dat de politie behalve moord ook karaktermoord heeft gepleegd, door fotografie Naar Buiten Te Brengen Van Het Geladen Pistool Van Locke. Volgens hen schetst de politie daarmee een bepaald beeld van de 22-jarige man, terwijl hij een vergunning had voor het wapen en zijn pistool mogelijk alleen maar trok omdat hij was geschrokken van het lawaai.

Moorenderzoek

De ouders van Locke parla di “esecutore”. Volgens hen hield hun zoon zich aan de wet en had hij geen strafblad.

Egli è onduidelijk waarom de politie de woning van Locke binnenviel. Een woordvoerder zei donderdag dat zijn naam niet op het huiszoekingsbevel stond, dat was afgegeven in verband met een moordonderzoek. “Het is onduidelijk of en hoe Locke bij dat onderzoek betrokken was”, aldus de woordvoerder. Dat wordt nog onderzocht.

Huiszoekingsbevelen

De burgemeester van Minneapolis heeft de politie nu dus verboden om warrant no-knock uit te voeren. Voortaan moeten ze hun inval vrijwel altijd van tevoren aankondigen door op deur te kloppen en dan even te wachten. Alleen bij acute dreigingen mogen ze zonder aankondiging een inval doen, mits de politiechef daarvoor toestemming heeft gegeven.

Ondertussen werkt de burgemeester samen met de politie aan nieuwe regels voor invallen. Daarvoor kijken ze ook naar de situae in andere steden, zoals Louisville. Daar zijn di nessun colpo mandati al sinds 2020 verboden, anche onderdeel van de zogeheten ‘Breonna-wet’. De wetgeving è genoemd naar Breonna Taylor, een zwarte vrouw die Begin 2020 door agenten werd doodgeschoten in haar eigen huis.

READ  IN DIRETTA | Russia e Ucraina parlano domani, i politici tedeschi: bandire la guerra russa Logo Z | instagram

giorgio floyd

De dood van Locke legt opnieuw een vergrootglas of the handelen van de politie a Minneapolis, Waar de gewelddadige dood van George Floyd twee jaar geleden en en golf van protesten teweegbracht. Toen Floyd nel mese di maggio 2020, dopo aver ricevuto un aiuto, ha assunto un agente che ha incontrato il suo nome in questo modo. Daarop gingen mensen wereldwijd massaal de straat op om te protesteren tegen politiegegeweld en Institutioneel racism, onder de noemer Black Lives Matter.

Ook na de dood van Locke gingen a Minneapolis mensen de straat op om te protesteren tegen politiegeweld. Ze hadden borden mee waarop onder meer stond: ‘Hij was aan het slapen’.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *