Eurovisiesongfestival: Italië op weg naar tweede overwinning op een rij? Il topfavoriet nazionale non ha avuto un enorme successo

Binnen iets meer dan drie maanden gaat het 66ste Eurovisiesongfestival all’inizio. Rond deze periode maken dan ook destrieri meer landen hun inzending bekend of verkiezen ze in een nationale voorronde welke artiest met welk nummer zijn land mag verdedigen halverwege mei in Turijn. Een van de landen waar die voorronde – il leggendario Festival di Sanremo – op dit moment bezig is, is thuisland en titelverdediger Italië. En alweer lijken de Italianen te mogen dromen van de zege, want hun nationale topfavoriet Brividi van Mahmood & Blanco scoort nu al op Spotify.

Nog maar 5 van de 41 deelnemende landen hebben op dit moment – ​​​​4 februari – officiel hun inzending voor het Eurovisiesongfestival 2022 al bekendgemaakt. Bij dat korte lijstje voegen zich komend weekend met onder andere Israel, Noord-Macedonië en Ierland heel wat nieuwe nummers.

Maar het land dai fan dell’Eurovisiesongfestival nel fine settimana het meest in gaten houden, è ongetwijfeld Italië. Sinds hun terugkeer in de wedstrijd nel 2011 wist het Zuid-Europese land een ijzersterke reputatie uit te bouwen met anche hoogtepunt de overwinning van Måneskin met Zitti e Buoni vorigjaar.

Festival di Sanremo

Die sterke prestaties dankt Italië onder meer aan de zware concurrentie in eigen land. De italianoanse inzending per l’Eurovisiesongfestival wordt namelijk meestal gekozen op de vijfdaagse muziekcompetitie Festival di Sanremo. Deze liedjeswedstrijd ontstond nel 1951, vijf jaar voor de eerste editie van het Eurovisiesongfestival, en diende dan ook als grote inspiratiebron voor het Songfestival.

Dit jaar gaat het Festival di Sanremo porta 1 tot en met 5 februari, waarbij zaterdagavond de winnaar wordt uitgeropen uit 25 deelnemers die vijf dagen lang het beste van zichzelf geven. Hoewel de beslissende stemming nog moet gebeuren, wierp éen nummer zich de voorbije dagen op tot absolute topfavoriet.

READ  Giro d'Italia: Arnaud Démare vola verso la vittoria della terza tappa

Mahmood & Blanco mette Brividi

Het gaat om het mentito Brividi di 29-jarige Mahmood e di amper 18-jarige Blanco. Die eerste is voor Eurovisiefans geen onbekende voglio che Mahmood abbia vinto nel 2019 incontrato Soldi al eens solo al Festival di Sanremo. Vervolgens zou hij op het Eurovisiesongfestival enkel de Nederlander Duncan Laurence ha incontrato Arcata moeten voorlaten.

Che bugia Brividi, Italianans voor “Rillingen”, gaat over de liefde, maar vooral over de schrik en onzekerheden die veel mensen voelen als ze verliefd worden. “Brividi heeft een belangrijke boodschap, die van vrijheid, een thema universale. Het verlangen om alle mogelijke liefde te uiten, zelfs als je bang bent om fouten te maken en je ontoereikend voelt en niet in staat om over te brengen wat je voelt”, legde het duo uit aan de gespecialiseerde website wiwiblog.

Het universelle thema waarover Mahmood en Blanco zingen spreekt duidelijk veel mensen aan. Brividi staat nog maar sinds 2 februari su Spotify, maar wist de eerste twee dagen telkens meer dan 3,5 milioni di streams te verzamelen. Daarmee staat het nummer al enkele dagen nella top 10 della classifica di weldwijde Le migliori canzoni del giorno a livello mondiale.

Luister ieri naar Brividi Van Mahmood & Blanco

https://www.youtube.com/watch?v=Te236EDr_-k

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *