Jarenlang in de cel voor moord, tot identieke tweelingbroer opbiecht: ‘Ik was het die schoot’ | Buitenland

Kevin Dugar ha vinto nel 2005 veroordeeld voor moord na een schietpartij, twee jaar eerder, op Chicago’s North Side. Hij kreeg een gevangenisstraf van 54 jaar opgelegd. Afgelopen disdag, op 26 januari, verliet hij round 21.30 uur de Cook County Jail als vrij man. Hoe dat kan? Porta een bekentenis van zijn eigen tweelingbroer.

Zijn fratello, Karl Smith, schreef een short aan Kevin ha incontrato daarop de onthulling dat hij het was die op de bewuste avond nel 2003 het fatale schot loste. Opvallend: het was niet de eerste keer dat Karl, die momenteel een gevangenisstraf uitzit voor een andere schietpartij, de feiten bekende. Nel 2013 deed hij dat ook al eens, maar een rechter geloofde de bekentenis toen niet. Kevin Dugar kreeg toen geen nieuw process.

Nu oordeelde een rechter in hoger beroep dat Dugar wel degelijk moest worden vrijgelaten, hetzij op borgtocht. Dugar kan immers nog destrieri terechtstaan ​​​​als de staat bestlist om de zaak niet te laten vallen, stelt zijn advocaat Ronald Safer aan ABC News. Een nieuw proces zal daarover licht moeten schijnen.

“Noi zijn verheugd dat rechter William Hooks alle factoren zorgvuldig heeft afgewogen en Kevin heeft vrijgelaten in afwachting van zijn proces”, aldus Safer. “Ik heb goede hoop dat de staat het juiste zal doen en de zaak van Kevin zal afwijzen.”

Apri una foto di The Center on Wrongful Convictions is te zien hoe Kevin vlak na zijn vrijlating geniet van een bak kippenboutjes.

‘Diepe Wonder’

„Kevin is dolblij dat hij vrij is. Maar de aanpassing è niet gemakkelijk. De wonden die zijn toegebracht door de onterechte opsluiting zijn diep, breed en blijvend”, zegt Safer nog tegen ABC News. „Mensen denken dat er onmiskenbare vreugde zou zijn wanneer je na twintig jaar vrijkomt. Er is vreugde, maar het gaat gepaard met een groot antal emotion.

READ  Severodonetsk è l'ultima grande città a cadere nella regione di Luhansk, nell'Ucraina orientale | ADESSO

Volgens de advocaat è het een moeilijke aanpassing. “Gelukkig è Kevin Sterk en zal hij volharden net zoals hij al die jaren heeft gedaan, want hij vond kracht in de kennis dat hij onschuldig is.”

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *