Oekrainers protesta a Charkov tegen ‘Russische agressie’

Duizenden inwoners van de Oekraïense stad Charkov hebben vandaag geprotesteerd tegen een mogelijke Russische invasie. Ze droegen spandoeken mette teksten come “Charkov is Oekraïens” in “Stop de Russische agressie”. Ze wilden eenheid met de rest van het land uitstralen.

Charkov, de op een na grootste stad in Oekraïne, a 42 kilometer van de Russische Grens. Als Rusland zou binnenvallen è Charkov waarschijnlijk de eerste stad die de Russen willen innemen, zei de Oekraïense presidente Zelensky recente in un’intervista.

La Russia ha raccolto più di 100.000 soldati in un ordine di materieel naar de Russisch-Oekraïense grens gestuurd. De VS en de NAVO zijn bang dat Rusland Oekraïne wil binnenvallen omdat ze niet willen garanderen dat Oekraïne nooit lid zal worden van de NAVO. Russia ontkent dat, maar trekt zijn militairen niet terug uit het Grensgebied.

Oefening ha incontrato Belarussische luchtmacht

In Bielorussia, aan de noordgrens van Oekraïne, patrolerden vandaag een paar Russische nucleaire bommenwerpers. Volgens het Russian Ministerie van Defensie deden ze mee aan een vier uur durende oefening met de Belarussische luchtmacht.

Il presidente dell’America Biden stuurde eerder dalla settimana 2000 L’esercito americano in Polonia e il Regno Unito e la battaglia contro i militari del Regno Unito in Roemenië om de NAVO inzet te onndersteunen.

Il presidente di De Franse Macron gaat maandag en disdag naar Moskou en Kiev in de hoop de spanning tussen de landen kunnen verminderen en de duitse bondkanselier Scholz bezoekt beide landen op 14 en 15 februari.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *