Ome Willem gaat de politiek in: Edwin Rutten lijstduwer voor D66 | Binnenland

Dat maakt lijsttrekker Robert van Asten può essere ascoltato dalla radio locale Den Haag FM. “Het is prachtig dat een kinderheld als Edwin Rutten, iemand die we bijna allemaal nog wel van onze kinderjaren kennen, zich op deze handling wil blijven inzetten voor de volgende generaes”, aldus Van Asten.

Rutten maakte tussen 1974 en 1989 meer dan tweehonderd afleveringen van De Film van Ome Willem. Daarnaast è hij bekend anche musica jazz. Voor Omroep MAX maakte hij jarenlang et programma Jazz op Zes.

“Politiek gaat voor mij over betrokkenheid en visie bij onderwijs, social rechtvaardigheid en het stoppen van armoede voor jonge kinderen”, zegt de 79-jarige Rutten. “Daarom vind ik het mooi dat ik daar op deze handle aandacht voor kan vragen.” De acteur, die ook bekend is van Het Klokhuis, is de hekkensluiter van de lijst met nummer 49. inzetten voor de volgende generaes”, zegt D66-lijsttrekker Robert van Asten.

Het gebeurt vaker dat bekende Nederlanders zich aanmelden als lijstduwer in de gemeentepolitiek. Zo bemachtigde showbizzmusic produttore esperto Albert Verlinde enkele jaren geleden een VVD-zetel in zijn woonplaats Vught.

Opvallende afwezigen bij Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen

De Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen kennen dit jaar een antal opvallende afwezigen. Partijen SGP, PVV e JA21 ontbreken su 16 maart sullo stemma. De SP, die na interne partijruzies aanvankelijk niet mee zou doen, staat wél op de lijst, evenals afsplitsing Socialisten 010 en nieuwkomer Forum voor Democratie. In totale doen twintig partijen mee in de Maasstad, maakte het centraal stembureau vrijdag bekend.

De PVV verdwijnt na deze gemeenteraadsverkiezingen uit de Rotterdamse politiek. Het enige huidige raadslid, Maurice Meeuwissen, doet me met een eigen lijst. FvD probeert dit keer zelf in de raad te komen, nadat de partij bij de vorige stembusgang een verbond had gesloten met Leefbaar Rotterdam (LR) en daardoor zelf geen zetels kreeg. De ChristenUnie doet zelfstandig mee aan de verkiezingen. Afgelopen vier jaar deelde de partij een fractie met de SGP.

READ  La coppia Steenrijk fa una sessione di respiro del misero bilancio familiare: '80 euro'

Bij Leefbaar Rotterdam staat oud-wethouder en huidig ​​​​Tweede Kamerlid Joost Eerdmans (JA21) op plaats 21 als lijstduwer. Zijn partij doet zelf niet mee, maar steunt LR, dat met elf zetels veruit de grootste fractie is in de raad. De huidige coalition a Rotterdam bestaat uit VVD, D66, PvdA, GroenLinks, CDA e ChristenUnie-SGP.

Andre in het oog springende lijstduwers zijn oud-Feyenoordvoorzitter Jorien van den Herik e Eerste Kamerlid Martin van Rooijen (beiden 50PLUS). Ook Henny van Schaik e Dries Mosch, beiden oud-raadsleden namens Leefbaar, zijn lijstduwers bij 50PLUS.

De centrale stembureaus bepalen in de 334 gemeentes waar straks gestemd wordt of de kandidatenlijsten geldig zijn. Ook stellen ze vast welk nummer elke lijst krijgt. Wie het er niet mee eens is, kan bezwaar maken bij de Raad van State. Die doet uiterlijk 14 februari uitspraak, waarna de kandidatenlijsten onherroepelijk zijn vastgesteld. A Rotterdam werden alle lijsten goedgekeurd. Alleen bij de Lijst Meeuwissen werden drie Kandidaten geschrapt, omdat de benodigde documenten ontbraken.

21 partijen en 495 Kandidaten voor gemeenteraad Den Haag

In Den Haag doen 21 partijen mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zij hebben in totale 495 candidaten op hun lijsten staan. „Dat wordt een stembiljet van 1 meter bij 70 centimeter. Dat wordt voor de liefhebbers genieten en voor de tellers een hele opgave”, zei burgemeester Jan van Zanen na het vaststellen van de lijsten.

Bij de vorige gemeenteraadverkiezingen stonden twintig partijen incontrato in totale 546 candidaten op het Haagse stembiljet.

Twaalf deelnemende partijen zitten nu ook in de gemeenteraad. Verder zijn er negen partijen die momenteel niet in de raad vertegenwoordigd zijn. Een daarvan è Forum voor Democracy. Lijsttrekker è Kamerlid Gideon van Meijeren. Senti DENK, guardami. Lijsttrekker è Nur Icar, die nu fractievertegenwoordiger bij de Islam Democraten is. Lijstduwer è Farid Azarkan, fractievoorzitter van de partij in de Tweede Kamer.

READ  Ed Sheeran dedica una nuova canzone all'amico morto: "La musica mi aiuta a guarire" | mostrare

Lijst 1 è de lokale partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Die kreeg vier jaar geleden de meeste stemmen. Lijstduwers van die partij zijn onder anderen darter Raymond van Barneveld, il cantante Lex Immers nel ruolo dell’artista Clyde Narain, alias DJ Chuckie. Bij het Haagse CDA è ADO-coryfee Lex Schoenmaker lijstduwer.

De aanmelding van Erwin Lensink werd afgewezen, onder meer omdat hij niet genoeg geldige onndersteuningsverklaringen had gekregen. Lensink gooide nel 2010 e una glassa waxinelichthouder naar de Gouden Koets tijdens Prinsjesdag a Den Haag. Hij kreeg daarvoor vijf maanden gevangenisstraf.

Genoeg Keuze ad Amsterdam

Amsterdammers die volgende maand gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hebben genoeg keuze. In de hoofdstad zijn vrijdag 26 kandidatenlijsten vastgesteld door het centraal stembureau.

Behalve twaalf partijen die nu al in de gemeenteraad zitten, staan ​​​​er veertien nieuwe partijen tussen de kandidatenlijsten, waaronder JA21, SGP, 50PLUS en VOLT. Andere nieuwe deelnemers zijn onder meer Hart voor Vrijheid, dat strijdt voor een „vrije en menelijke samenleving”, en jongerenpartij LEF, voor de nieuwe generatie. Ook Belang van Nederland, van Tweede Kamerlid en oud-lid van Forum voor Democracy Wybren van Haga, è vasto a Amsterdam.

De Groenen, de Basisinkomen Partij en de Piratenpartij hebben besloten dit krachten the bundelen en met een gezamenlijke lijst aan de verkiezingen deel te nemen: de Groene Basis Piraten. Verder werd ook de lijst van de Democratisch Socialisten Amsterdam (DSA), dell’ex-SP-raadslid David Schreuders, goedgekeurd.

Ascoltate gli Amsterdammers in maart stemmen of De Feestpartij (DFP), de politieke partij di Johan Vlemmix. Vlemmix zelf stond als derde op de lijst, maar moest geschrapt worden omdat er onder meer geen geldige verklaring van een identiteitsbewijs was ingeleverd. De voormalig ‘lachgaskoning’ van Amsterdam, Deniz Üresin, is lijstrekker van de partij.

READ  Storie strane su Simon Keizer durante Friends of Amstel Live

Verdere di una fusione di partij di dialogo non di buonsenso, non di lettura e di volontà di Kieswet. Zo ontbrak de waarborgsom en waren er niet genoeg geldige onndersteuningsverklaringen.

Op de lijsten zijn een antal bekende lijstduwers te vinden. Zo steunt Zanger, attore e presentatore Eric Corton GroenLinks, attore e cabarettista George van Houts è l’attore principale del Groenen Basis Piraten e l’attore americano-olandese e il comico Greg Shapiro staat op de lijst voor D66.

Andere bekende namen zijn politica Hedy d’Ancona (PvdA) e l’antropologa Gloria Wekker (BIJ1). Thierry Baudet staat als laatste op de lijst van FvD. DENK-leider Farid Azarkan aveva zich ad Amsterdam aangemeld als lijstduwer voor zijn partij, maar er ontbrak onder meer een kopie van zijn identiteitsbewijs waardoor hij geschrapt werd. DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu staat nog wel op de lijst.

Overigens is er geen sprake van een recordaantal partijen: vier jaar geleden deden in totale 28 partijen mee ad Amsterdam.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *