Patrese verwacht dezelfde titelstrijd: “Verstappen samen mette Hamilton de favoriet”

Max Verstappen e Lewis Hamilton vochten vorig seizoen een verbeten titelduel uit. De twee kemphanen bezorgden de sport torenhoge kijkcijfers en men kijkt dan ook reikhalzend uit naar het ankomende Formula 1-seizoen. Verstappen zal er alles aan doen om zijn weldtitel te verdedigen en men verwacht dat Hamilton terugkomt om zijn historische achtste weldtitel te pakken.

Maar of de twee runners daadwerkelijk aan de kop van het veld gaan rijden is nog maar de vraag. Er gaan aankomend seizoen immers gloednieuwe reglementen in waardoor het startveld stevig door elkaar kan worden gehusseld. Verstappen en Hamilton e un centinaio di squadre Red Bull Racing e Mercedes moeten dus rekening houden hanno incontrato una forte concorrenza.

50 percento

Toch denkt voormalig Il pilota di Formula 1 Riccardo Patrese dat er maar twee riders from dienst gaan uitmaken tijdens het aankomende seizoen. In gesprek met zijn landgenoten van La Gazzetta dello Sport laat Patrese weten dat Verstappen zijn favorit is: “Hij is samen met Hamilton de favoriet, allebei voor 50 procent. Veel goede resultaten behaald. Hij is namelijk heel erg snel volwassen geworden. Drie jaar geleden maakte hij fouten die hij nu niet meer maakt.”

Kalmte

De italianoan genoot van de prestaties van Verstappen en zijn vertrouwen is dan ook zeer hoog. Toch wil Patrese Verstappens concorrente Lewis Hamilton niet uitvlakken. Wel houdt de Italiaanse ex-runner rekening met titelprolongatie: “Max is een runner die resultaten over de streep kan trekken. Hij heeft nu een wereldtitel op zak dus hij kan met meer kalmte racen. Maar ik verwacht wel een zeer gemotiveerde Hamilton door het einde van vorig seizoen.”

READ  La Francia ha un generale moderato per i quarti di finale contro l'Orange, una favola per il Belgio | ADESSO

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *