VS: Russische nepvideo moest aanval op Oekraïne rechtvaardigen | Buitenland

De Amerikaanse autoriteiten ha parlato di una cospirazione estrema. Zelfs echte lijken zouden worden gebruikt die slachtoffers van de strijd moesten verbeelden. Attori gingen rouwenden spelen.

Op de video zou te zien moeten zijn hoe vermeende Oekraïense soldieren Russisch sprekende mensen aanvallen, in het oosten van Oekraïne met zijn pro-Russische bevolking of in Rusland zelf. De Russische video zou voortborduren op recenti desinformatiecampagnes, aldus hoge regeringsfunctionarissen en andere betrokkenen. De Verenigde Staten spera che il progetto venga aperto per aprire la porta.

De Russen wilden een aanval in scene zetten en filmen. Moskou wilde de propagandavideo dan gebruiken om Oekraïne te beschuldigen van genocide tegen Russisch sprekenden. Het zou een Russische aanval moeten rechtvaardigen. Ook werd overwogen leiders van de opstand in Oost-Oekraïne Moskou te laten vragen om een ​​​​Russische interventie.

Een recente Russische desinformatieccampgne mette valzer beschuldigingen van genocide en act in het Russian Parliament om de rebellenregeringen in Oekraïne te erkennen, zouden de geloofwaardigheid van de bewijzen onderstrepen.

Volgens de plaatsvervangend nationale veiligheidsadviseur van de VS, Jon Finer, tont het plan duidelijk het cinism aan de andere kant. „Weten niet definizione di de Russen dit gaan doen. Weten wel dat said een mogelijkheid is die ze overwegen. Dit soort voorwendsels hebben ze in het verleden ook al gebruikt om militaire act te rechtvaardigen.

Eerder werd in westernse landen al geopperd dat de Russen “onder valse vlag” gaan proberen een confrontotie uit te lokken om een ​​​​nieuwe invasie in Oekraïne te rechtvaardigen, na de inname van de Krim nel 2014.

READ  Il primo ministro svedese si dimette dopo che i partiti di destra hanno vinto le elezioni

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *