Wat bekokstooft Rusland aan de Grens van Oekraïne? Materiale Medisch al di sotto di weinig goeds

Dal Premier britannico Boris Johnson Beeld AP

Dagli inglesi prima Boris JohnsonBeeld AP

Il presidente di De Oekraïense zwakte de geruchten è finito een aanstaande oorlog ha detto weekend nog eens af: in weerwil van wat de Amerikanen beweren is een Russische inval helemaal niet zo imminente. Vladimir Poetin Speelt, aldus de Oekraïense presidente Zelenski, vooral psychologische oorlogsvoering met de troepenmacht aan zijn landsgrenzen.

Als we Poetin moeten geloven is hij ook beslist niet uit op oorlog met Oekraïne. Met de allergrootste stelligheid ontkent het Kremlin dat de ruim 100.000 Russische troepen die nu al twee maanden bij de Oekraïense grens verzameld staan ​​​​vijandige bedoelingen hebben. Toch lijkt het erop dat er daar iets wordt bekokstoofd. Vooral het bericht van persbureau Reuters dat zakken bloed e andere medische materialen angeleverd worden bij de Russische troepen aan de Grens laat bij annalisten de alarmbellen afgaan. Bij een training, wat de troepenopbouw volgens Poetin is, zijn zulke zaken niet nodig. Bij bloedvergieten bene.

Aandach afleiden

Door Navo-lidstaten wordt sterk rekening met dit scenario gehouden. De onderhandelingen tussen de Navo en Poetin zijn op een dood punt beland en dus lijkt spierballenvertoon en wapengekletter de nieuwe strategy vanuit het Westen om een ​​oorlog af te wenden.

Il presidente americano Joe Biden, die al twee weken geleden zei te geloven dat een Russische aanval voor de hand ligt, kondigde vrijdag aan dat er troepen naar Oost-Europa worden gestuurd. Hoeveel zei hij niet, maar eerder meldde het Amerikaanse ministerie van Defensie dat 8500 troepen paraat staan ​​​​voor uitzending.

Gretig om de aandacht af te leiden van de coronaschandalen die hem in eigen land achtervolgen, kondigde de Britse premier Boris Johnson ook aan te overwegen troepen naar het gebied te sturen. Grote anantallen militairen, wapens, oorlogsschepen en vliegtuigen, zou hij aan de Navo aanbieden met als doel ‘een duidelijke boodschap afgeven aan het Kremlin’. “We zullen hun ontwrichtende activiteiten niet dulden en we zullen altijd achter onze bondgenoten van de Navo staan ​​​​in het licht van Russische vijandigheid”, aldus Johnson in un verklaring.

De Navo zegt een inval niet te zullen accepten, maar of die troepen ook daadwerkelijk zouden ingrijpen, mocht het zover komen, is een tweede. Oekraïne is geen Navo-lid, dus is de militaire alliantie niet verplicht militair bij te springen. In plaats daarvan hebben meerdere westerse landen wapens en ander oorlogsmaterieel naar Oekraïne gestuurd om zich te kunnen verzetten bij een eventuele inval van Rusland. Bovendien stellen de VS en de EU-landen Rusland zware economische sancties in het vooruitzicht.

De deur è aperto

Terugdeinzen lijkt Poetin chter niet te doen. De Russische troepenmacht wordt almaar verder uitgebreid. Comportati in eigen land staan ​​​​ook addestramento militare russo sulla pianificazione in Burland Bielorussia e in Baltische Zee.

De sfeer aan de onderhandelingstafel è al niet beter. Vorige week gaf de Navo formeel te kennen de harde eisen – de garantie dat Oekraïne maar ook andere ex-Sovjetstaten nooit lid zullen worden van de Navo en dat het militaire bondgenootschap alle troepen uit voormalige Sovjetlanden zou terugtrekken – niet te accettaen.

Het Westen houdt daarmee geen rekening met de Russische zorgen, was de lezing van het Kremlin, dat deze week met een formele reactie zal komen. Dat wordt dan ook als enige lichtpuntje beschouwd: ondanks alles blijven beide kampen blijkbaar deur openhouden voor een diplomatieke oplossing.

READ  Erdogan inizia rapidamente a ricostruire l'area del disastro, ma le critiche rimangono

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *