139 coronagevallen a Pechino, ook Nederlands-Oostenrijkse test positivo per Sara Marita Kramer | Sport

Het antal positieve gevallen per dag groeit zodoende niet. Een dag eerder (vrijdag) meldde het organisatiecomité 36 nieuwe positieve gevallen. Bij het Nederlandse team zijn nog geen gevallen van corona bekend.

Een van de besmette aanwezigen è de voorzitter van de atletencommissie van het International Olympisch Comité, de Finse Emma Terho. De 40-jarige Terho zit daarom voorlopig in isolatie. De voormalige ijshockeyster, die vijf keer meedeed aan de Olympische Spelen en met Finland Brons Pakte in 1998 en 2010, moet zodoende alle vergaderingen en meeting in de anloop naar de Winterspelen online doen.

“Hoewel dit niet de start is die ik me had voorgesteld, ben ik wel blij om te zien dat de protocollen in Beijing goed werken”, schrijft Terho op Instagram. „Sinds ik hier ben aangekomen, heb ik geen contact gehad met deelnemers aan de Spelen. Ik doe aan tutte le riunioni op afstand mee.

La fine del 2018 sarà data dalla commissione atletica del CIO e dal titolo del libro dei Tokio de rol di Kirsty Coventry. In die hoedanigheid maakt Terho ook deel uit van het hoofdbestuur van het IOC. Eind vorig jaar voerde ze samen ha incontrato il CIO-voorzitter Thomas Bach tramite un videoverbinding een gesprek ha incontrato il tennista cinese Peng Shuai, van wie daarvoor een tijdje niets era vernomen nadat ze voormalig vicepremier Zhang Gaoli aveva beschuldigd van seksueel misbruik.

Concorrente Schulting

Onder de nieuwste positieve gevallen è ook de Poolse shorttrackster Natalia Maliszewska, muoia in Cina medaillekandidate è en un concorrente van Suzanne Schulting. Zij is al de achtste atleet uit Polen die bij de Spelen corona blijkt te hebben. Langebaanschaatsers Natalia Czerwonka, Magdalena Czyszczon e Marek Kania zitten daar ook bij.

READ  La migliore stella dell'hockey di Drummond-De Goede è morta con sua sorpresa a Orange | Sport Altro

Voor Maliszewska wordt deelname nu een strijd tegen de klok. De heats van de 500 meter staan ​​zaterdag al op het programma.

La shorttrackster di De Poolse Natalia Maliszewska è un giocatore di successo.

La shorttrackster di De Poolse Natalia Maliszewska è un giocatore di successo.

De Winterspelen worden gehouden onder strikte coronavirusregels, wat betekent dat alle deelnemers (van atleten tot journaln) volledig gescheiden zijn van de Chinese bevolking. Om infetto zo snel mogelijk op te sporen, moet elke deelnemer in de bubbel dagelijks een PCR-test doen. Iedereen die positief test, moet naar een speciale quarantenahotel. Na twee negativi PCR-tests met daartussen een pauze van ten minste 24 uur, mogen de betreffende mensen weer uit isolatie.

Sara Marita Kramer

Sara Marita Kramer solletica un po’ di tempo per vedere la posizione di Pechino per il coronavirus. De 20-jarige Kramer è geboren in Nederland, maar verhuisde op 6-jarige leeftijd haar familie naar Oostenrijk en komt voor dat land uit. Ze behoort op basis van haar prestaties dit seizoen tot de favoriten voor olympisch goud.

Kramer, die naast de Oostenrijkse ook de Nederlandse vlag op haar helm heeft staan, boekte zaterdag in Willingen haar zesde overwinning van dit seizoen in de wereldbeker en voert het klassement ook aan. De Oostenrijkse ploeg zou maandag naar China vliegen, maar zondag kreeg Kramer te horen dat ze positief is getest.

“Ondanks de allerstrengste voorwaarden en alle denkbare voorzorgsmaatregelen est Marita Kramer bij de laatste reguliere PCR-test in Duitsland voor vertrek naar de Olympische Spelen positief getest”, aldus de Oostenrijkse bond. Kramer heeft volgens de bond geen sintomi del coronavirus. De skispringster keert terug naar huis en laat zich dan nogmaals testen. Het is onduidelijk of ze naar China kan afreizen.

READ  Disperazione all'Arsenal mentre il sogno del titolo di lunga data sembra andare in fumo | Calcio

De andere skispringers uit de Oostenrijkse ploeg waren negative. De vlucht naar Pechino si incontra in ieder geval een dag verschoven. De vrouwen strijden zaterdag in Cina om de medals op de schans a Zhangjiakou.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *