Coopmans fischi del Team Zaanlander: “Anema beschuldigt collega’s van corrotto gedrag”

Schaatsbondscoach Jan Coopmans, verantwoordelijk voor de ploegachtervolging en de massastart, è fischi su uitspraken van Irene Schouten en haar allenatori Jillert Anema e Arjan Samplonius. Het Drietal laat zich in de laatste aflevering van de videoserie van Team Zaanlander negatief uit over tal van zaken. Ireen Wüst wordt verweten niet erg mee te denken in het teambelang bij de achtervolgingsploeg.

“Wat daar gesuggereerd wordt over Ireen Wüst, daar klopt echt geen donder van”, zegt Coopmans tegen De Telegraaf vlak voor het vertrek naar de Olympische Spelen in Beijing. “Ik begrijp niet hoe ze dit zo naar buiten hebben kunnen brengen. Ireen zet zich al jaren keihard in voor de ploeg. Ze knokt altijd tot de laatste centimeter. Wat in die video wordt gezegd, zit volledig naast de werkelijkheid.”

“En wat ik ook erg vind, is dat Ireen niet om een ​​​​reactie is gevraagd op alle kwalijke uitspraken die over haar worden gedaan. Ik heb even bij haar geïnformeerd en ze wist van niets.”

Zware val Salt Lake City

Ook de harde val van Coopmans op het ijs van Salt Lake City comincia a dicembre komt in de aflevering ter sprake. Hij werd daar door een Poolse schaatsster ovunque tu sia en moest met een hersenschudding naar het ziekenhuis.

Da ongelukkige val van Jan Coopmans a Salt Lake City in beeld:

READ  regate fino al 23 febbraio! - OA Sport

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *