La NASA sarà ISS nel 2031 gecontroleerd in ocean laten neerstorten

Het duurt nog even, maar NASA is al bezig met onvermijdelijke einde van het internationale ruimtestation ISS. Volgens een plan dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie deze week heeft gepresenteerd zal het nel 2031 gecontroleerd neerstorten op een plek in Stille Oceaan.

De regering-Biden besloot in dicembre sulla ISS nog tot het einde van het decennioum operationeel te houden, ondanks meldingen van kleine mankementen aan het gevaarte, waarvan de oudste onderdelen sinds 1998 om de aarde draaien. Zo werd in 2020 ontdekt dat er er lucht weglekte porte scheurtjes in een van de modules, Zvezda. La NASA incontrerà partner internazionali di problemi tecnici aanpakken die zich de laatste tijd vooral voordoen nel segmento russo.

In het Mappa di transizione della ISS beschrijft NASA hoe de organisatie dit decennioum het station wil blijven gebruiken.

De bedoeling is dat er in die periode een of meerdere commerciële ruimtestations worden ontwikkeld, waar naast toeristen ook NASA-astronauten zullen verblijven. Daarvoor è al een overeenkomst incontrato drie bedrijven gesloten die daar plannen voor hebben.

Het ISS heeft zelf ook een rol bij die transitie. Het bedrijf Axiom wil bijvoorbeeld over enkele jaren eigen modules aan het ISS koppelen. Più tardi deze maand brengt het bedrijf zijn eerste ruimtetoeristen naar het ISS met een Dragoncapsule van SpaceX, het bedrijf van Tesla-eigenaar Elon Musk.

READ  Aggiornamento software: WinRAR 6.22 beta 1 - Computer - Download

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *