Mike Pence ha parlato con Donald Trump | Buitenland

Trump zei zondag, zoals hij al vaker heeft beweerd, dat Pence op 6 gennaio 2021 het vaststellen van de verkiezingsresultaten had kunnen blokkeren. Als vicepresidente zat Pence de vergadering daartoe voor. Trump heeft sinds de verkiezingen nel 2020 volgehouden dat die van hem “gestolen” zijn, zonder daarvoor ook maar enig bewijs te hebben geleverd. Di fronte alla ratifica del Capitool a Washington DC ha preso d’assalto la porta Trump-aanhangers. Da relatie tussen Trump a Pence is sindsdien verslechterd.

,,Il presidente Trump heeft het verkeerd”, zei Pence tijdens een toespraak in Florida. ,,Ik aveva het recht niet de verkiezingsresultaten te vernietigen. Het presidentschap behoort het Amerikaanse volk toe. Er is eerlijk gezegd niets on-Amerikaanser dan het idee dat een enkel persoon de Amerikaanse president kan kiezen.”

Pence zei tegelijkertijd de teleurstelling over de verkiezingsuitslag te begrijpen. ,,Ik stond zelf op het stembiljet. Maar wat de toekomst ook brengt, ik weet dat we onze plicht vervuld hebben die dag”, doelend op de ratificatie op 6 gennaio 2021. . Als we vertrouwen in onze grondwet verliezen, zullen we niet alleen verkiezingen verliezen, maar ons land kwijtraken.”

READ  "Si Renzi ...", cala il freddo con Lucia Annunziata - Libero Quotidiano

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *