La Red Bull Racing ha iniziato a parlare di polemiche Abu Dhabi e

Jonathan Wheatley ha partecipato al campionato FIA ad Abu Dhabi. Furgone sterzante sportivo Red Bull Racing vertelt dat het motorsportorgaan in de toekomst duidelijker aan moet geven wat wel en niet mag binnen de Formula 1.

La FIA non ha tempo da perdere in vista dell’arrivo ad Abu Dhabi. Wedstrijdleider Michael Masi maakte tijdens een Safety Car-periode in de slotfase een antal opmerkelijke beslissingen, wat Max Verstappen in staat stelde een laatste aanval op Lewis Hamilton in te zetten. De Nederlander deed dit succesvol en kroonde zich tot wereldkampioen, terwijl mercedes en de Brit achterbleven ha incontrato het gevoel bestolen te zijn. Sindsdien is de toekomst van Masi binnen de sport onzeker, maar de meningen over of Australiër moet vertrekken zijn verdeeld.

FIA-Onderzoek

Wheatley vindt van niet. Volgens het Red Bull-kopstuk è er simpelweg te veel onduidelijkheid vanuit de reglementen, waardoor het voor Masi en de stewards lastig is altijd de juiste beslissingen te nemen. “Het is ontzettend belangrijk dat de FIA ​​onderzoek doet en hierbij samenwerkt met de teams”, vertelt hij in de podcast Lo spettacolo di Jack Threlfall. “Ci siamo incontrati z’n allen de uitkomst van dat onderzoek volgen. Als we kijken naar de racedirectie – het is een ontzettend moeilijke rol die de wedstrijdleider en de stewards hebben.”

Kristallhelder

De 54-jarige Brit zou graag meer consistentie binnen de sport zien, maar dat is volgens hem niet zo eenvoudig als men denkt: “We praten over consistentie in de beslissingen van de stewards, consistentie binnen het panel, zoals mensen die naar voetbal kijken dat graag van de scheidsrechters zien, en dat is niet altijd het geval. Natuurlijk willen we het allemaal graag kristalhelder hebben. We hadden deze fantastische ‘laat ze racen-filosofie’, maar dat is een filosofie. Je hebt ook het zwart-wit van de reglementen waarin staat welke straf je krijgt. Daar zit geen beweegruimte in.”

READ  Hamelin Prog: Dybala in vista della convocazione per Juventus-Roma: situazione aggiornata
Jonathan Wheatley

Regolamenti coerenti

Volgens Wheatley moet het World Motor Sport Council – een van de belangrijkste organen binnen de FIA ​​​​- daarom meer duidelijkheid verschaffen: “Zij moeten zeggen: ‘hier zijn de princes aan de hand waarvan we gaan racen.’ Daarna is het aan de FIA ​​en de teams om samen te werken en voor een consistente set sportieve reglementen te zorgen”.

Formula 1 kijken tramite F1TV

Vorresti andare a vedere la F1-seizoen live blijven kijken? Via het ufficiale F1TV Pro kun je live streamen naar je televisie voor nog geen € 5,50 a settimana.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *