Team Group tont PCIe 5.0-ssd mette l’essnelheden fino a 13 GB/s in una capacità fino a 4 TB – Computer – Nieuws

Die zijn vaak langzamer dan de oudere variantn (zie onderaan voor artikel). Als je zo’n snelle poverot gebruiken moet je eigenlijk een hele dure professionale SSD hebben. Op de consumentenmarkt moet je wat beter opletten als je de beste prijs/kwaliteitverhouding wilt hebben.

Ik weet niet of het nog steeds zo is, maar in de tijd dat ik ging uitzoeken welke SSD ik het beste kon kopen ging ik ook voor de Samsung 970 Evo Plus. Het geheugen is TLC, en anche ik het me goed herinner TLC < QLC < PLC, hoe meer bits per cell, hoe langzamer en korter de levensduur.

TLC è un buon prezzo/kwaliteitverhouding. Non sono più disponibili SSD in feite gewoon trager maar worden gebenchmarked en gemarket op de snelheid van de cache. De cache wordt tijdens idle op de achtergrond weggeschreven naar het langzamere SSD-geheugen. Dus je kunt maximaal een burst schrijven ter cave van de cache. Daarna zakt de snelheid aanzienlijk.

Said hoft geen problemem te zijn, zoals @ArconX hierboven aangeft. Alleen hier op Tweakers zou ik er misschien van maken: “… è genoeg voor 80% van de mensen.”

Als je bijvoorbeeld met LOG video werkt, of zelfs een workflow met grotere hoeveelheden gewone video, dan merk je dat er toch dagelijks ongeplande koffiemomentjes kunnen ontstaan. En als je sviluppatore di giochi ha piegato le texture in streaming, kan ik me voorstellen dat dat zo’n cache misschien ook niet zaligmakend is.

Ieri è een wat ouder artikel maar ik denk dat het idee nog steeds de zelfde is.

READ  Zaniolo positivo al Covid, ma cancella post dall'annuncio: ecco cos'è successo

[Reactie gewijzigd door Redsandro op 27 januari 2022 14:45]

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *