Dumfries krijgt weer lof na italianoanse topper: ‘Hij is Maicon geworden’

Denzel Dumfries è stato zaterdag één van de gevaarlijkste spelers van Internazionale in Serie A-topper tegen Napoli, zo oordelen de Italiaanse media. Stefan de Vrij krijgt echter kritiek, nadat hij een strafschop veroorzaakte.

Dumfries stand aan de base van de gelijkmaker van Edin Dzeko e oogst wederom lof. De Oranje-international wordt zelfs vergeleken met het Braziliaanse clubicoon Maicon. ‘Open een gegeven moment porro het Dumfries tegen de rest. Als heel Inter zijn woeste aanvalslust aveva gehad, dan was het anders afgelopen. De eerder nog afgeschreven Nederlander is Maicon geworden’, schrijft La Gazzetta dello Sportdat hem een ​​6,5 geeft.

Datzelfde cijfer krijgt Dumfries van de Italiaanse tak van Eurosport. ‘Hij era in de eerste helft de meest dreigende speler van zijn ploeg. In de tweede helft nam hij gas terug en richtte hij zich op zijn difensivo preso.’ Il Giorno sluit zich daarbij aan. ‘Zeker de gevaarlijkste van zijn team in het eerste deel van de wedstrijd, maar ook hij miste precisie. Hij dekte Osimhen geweldig af, maar zelf werd zijn weg goed afgesloten door Koulibaly.’


Tuttomercatoweb beoont het optreden van Dumfries eveneens mette un 6.5. ‘Hij heeft Caribisch bloed en speelt ondanks de druk met de luchtigheid die in zijn aderen stroomt. De wijze waarop hij galoppeert en van richting verandert, maakten van hem beste wapen in de schede van Inter’, luidt de toelichting. Calciomercato is iets minder entusiasta en geeft een 6. ‘Als er ruimte lag probeerde hij aan te vallen, maar vaak blokkeerde Koulibaly hem de weg. In de eerste helft las hij het spel niet goed en moest Massimiliano Farris hem met luide stem terug roepen, maar hij geeft altijd het gevoel een tandje te kunnen bijschakelen.’

READ  terapia intensiva al collasso

L’assistente tecnico Farris verving de geschorste coach Simone Inzaghi en est complimenteus. “Helaas heeft zijn iedereen in Italië zijn oordeel altijd snel klaar over buitenlandse spelers, maar Dumfries heeft zichzelf heel goed aangepast en hard gewerkt om de taal en de tactiek te leren en om zichzelf te verbeteren. fysieke kracht”, zegt Farris op de clubsite.

Da Vrij
De Vrij komt er een stuk minder goed vanaf, nadat hij met een overtreding op Victor Osimhen een strafschop veroorzaakte. Hij krijgt van bijna alle Italiaanse media een 5. ‘Hij had sowieso een laconieke houding tijdens het dekken’, stelt Eurosport. ‘Na de derby wéér een grote fout’, concludeert Calciomercato. Tuttomercatoweb vindt dat de Oranje-verdediger het tempo niet kon bijhouden.

lettore video

Controlla ieri da beste voetbalvideo’s

Meer video

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *