Nachtclubs apre il 12 febbraio, horecasluiting of niet • Truckers nog niet weg uit Ottawa

Nachtclubs die zich verzetten tegen de horecasluiting om 22.00 uur, willen vanaf zaterdag 12 februari weer de normale openingstijden hanteren. Aan de actie doen club uit heel het land mee. Ze hebben zich verenigd onder de noemer ‘De nacht staat op‘, een initiatief van 24 Amsterdamse nachtclubs.

“Onze onvrede is tot een kookpunt gekomen na de laatste persconferentie, waarin we wederom helemaal niet genoemd zijn en ons geen enkele perspectief is geboden”, zei Pieter de Kroon van de Chicago Social Club di Amsterdam, tegen NPO 3FM. “Toen zijn clubeigenaren bij elkaar gekomen om te kijken wat we moesten doen. Dit schiet niet op zo.”

De Kroon denkt de club veilig open kunnen. De bezoekers zal om een ​​​​coronatoegangsbewijs worden gevraagd en de club beschikken over goede afzuiginstallaties. Volgens hem is dat veiliger dan water er nu gebeurt. “Onze doelgroep zoekt elkaar toch al op. Die gaan naar huisfeestjes, illegale feetjes. Bij ons kunnen ze gewoon veilig uitgaan.”

De actie è ook een poging om gehoord te worden. “We willen natuurlijk om de tafel. Om te kijken of dit de goede manier is om open te gaan. We hebben dat telkens aangeboden, maar het is nooit gebeurd. Nu Hopen we dat op deze manier maar te creëren.

READ  Poco prima del vertice NATO, la Svezia condanna qualcuno per aver finanziato per la prima volta il PKK

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *