“Ik moest mijn auto terugkopen van de maffia”


19:17 – Andries Noppert altezza bij ESPN een aantal fascinerende anekdotes verteld over zijn turbulente Italiaanse avontuur. From 27-jarige doelman stond tussen januari 2018 en juni 2019 op de loonlijst bij de Italiaanse club, waarvoor hij acht wedstrijden in de Serie B speelde.

Andries Nopert: "Ik moest mijn auto terugkopen van de maffia"


Binnen, maar vooral buiten de lijnen maakte Noppert een hoop mee in Zuid-Italië. “Ik kocht een auto in Nederland. Daar heb ik drie weken in kunnen rijden en toen was-ie gestolen. Ik kon de auto vervolgens terugkopen van de maffia, maar dat was geen groot succes: ze hadden de auto al hadden gestript. Dat is vervolgens een verzekeringskwestie geworden”, aldus de keeper.

Dat de supporters van Foggia begaan waren met the lot van hun club, werd Noppert snel duidelijk. “Als wij een wedstrijd verloren, kon het zijn dat je werd opgewacht en je de stad niet in kwam, je banden werden lek gestoken of er brandbommen in je achtertuin werden gegooid. Het leefde daar gewoon enorm. De passie, hoe mensen ervoor leven… dat is wel een beetje anders daar dan hier. Maar wel mooi”, sluit Noppert met een lach af.

Noppert ging na zijn avontuur in Italië aan de slag bij FC Dordrecht. Sinds een jaar staat de doelman onder contratto bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij in vier officiële wedstrijden in actie kwam.

READ  L'ex calciatore italiano Gianluca Vialli (58) è morto di cancro al pancreas

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *