Prinses Beatrix viet 84th verjaardag | Binnenland

Beatrix werd op 31 January 1938 geboren in Baarn en is het oudste kind uit het huwelijk van koningin Juliana en prins Bernhard. Op 10 marzo 1966 trouwde zij ha incontrato Claus von Amsberg. Samen kregen zij drie zoons: Willem-Alexander, Friso en Constantijn. Sinds 2002 è Beatrix weduwe. Nel 2013 ha superato haar zoon Friso als gevolg van een skiongeluk.

In de ochtend van 30 April 1980 werd Beatrix formeel koningin toen haar moeder Juliana de akte van abdicatie ondertekende. Middags werd zij in de Nieuwe Kerk, tijdens een plechtige zitting van de Staten-Generaal en in het bijzijn van vertegenwoordigers van Europese vorstenhuizen, beëdigd en ingehuldigd als koningin der Nederlanden.

Beatrix trad nel 2013 terug als staatshoofd, waarna haar zoon Willem-Alexander haar opvolgde. De prinses è de afgelopen jaren weinig in de openbaarheid getreden. De coronamaatregelen zorgden ervoor dat ook zij vooral thuis moest blijven. Niet alleen vanwege mogelijk risico voor haar gezondheid, maar ook om geen oploop te creëren bij officiële uitstapjes en omdat bijna alle evenementen werden afgelast di uitgesteld.

Toch liep Beatrix eind 2021 een coronabesmetting op, die werd geconstateerd na haar vierdaagse werkbezoek aan Curaçao eind novembre. Prinses Beatrix stava cercando di fare un salto di qualità e di aver ricevuto un boosterprik durante il periodo di cura di Curaçao. Tijdens het werkbezoek besteedde vooral aandcht aan de gevolgen van de coronapandemie en aan natuurbehoud op het eiland.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *