Rutte spreekt ha incontrato il presidente Oekraïne per oplopende spanningen ha incontrato Rusland

Rond deze tijd spreekt il presidente di Rutte Zelensky. Daarna zullen ze een gezamenlijke persconferentie geven. De ontmoeting zou aanvankelijk gisteren zijn, maar Zelensky gaf voorrang aan een onderhoud incontrato il premier britannico Johnson.

Spanningen

Het bezoek was al langer gepland en zou in het teken staan ​​van de samenwerking tussen Nederland en Oekraïne met betrekking tot de ramp with vlucht MH17. Maar door de oplopende spanningen met Rusland, dat een grote troepenmacht naar de Grenzen met Oekraïne heeft gestuurd, gaat het gesprek nu vooral daar over.

Tal van westerse regeringsleiders bezoeken de Oekraïense presidente om hem steun te betuigen. “Zelensky wil niet alleen steun in woord en gebaar, maar ook door wapens naar Kiev te sturen. Nederland heeft niks toegezegd, maar staat er niet onwelwillend tegenover”, aldus Hekster in het NOS Radio 1 Giornale.

Groot-Brittannië heeft antitankwapens naar Oekraïne gestuurd. De Nederlandse overheid kijkt naar verschillende opties om het land te steunen, zoals het leveren van ict-experts, kogelvrije vesten en speciali wapens. Ook noemt minister Hoekstra een mogelijke trainingsmissie door de Europese Unie, zodat Oekraïense militairen zich kunnen verdedigen.

Ernstige Gevolgen

Rusland heeft de afgelopen weken een grote troepenmacht aan de grenzen met Oekraïne gestationeerd. De angst bestaat dat het Russische leger het buurland zal binnenvallen. Le regeringsleiders occidentali sondano le lingue del conflitto diplomatieke weg te de-escaleren . De Verenigde Staten eisen dat Rusland de troepen onmiddellijk terugtrekt en waarschuwde voor “ernstige gevolgen” als de Russen Oekraïne binnenvallen.

Gisteren beschuldigde presidente Poetin westerse landen ervan een oorlog uit te lokken in Oekraïne. Ook zou de VS Rusland meer sancties op willen leggen en daarvoor een confrontotie angrijpen, aldus de Russische leider. Hij vindt dat de veiligheidsbelangen van Rusland worden genegeerd en dat buurland Oekraïne nooit lid mag worden van de NAVO.

READ  La Finlandia e la Svezia compiono passi importanti verso l'adesione alla NATO

Dice zegt Poetina:

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *