Van Orsouw: “Ik hoop dat veel mensen mij weer willen steunen”

BERGHEM | Tra 8 giorni 1300 chilometri van Italië naar Nederland fietsen mette in totale 19.000 hoogtemeters. Voormalig Berghemnaar Eddy van Oorsouw stond vorig jaar aan de start van Tour for Life 2021, maar slaagde er niet in om de tocht uit te fietsen. Van 28 Augustus tot en met 4 settembre waagt hij een nieuwe poging. “Ik zorg ervoor dat ik deze keer meglio getraind aan dall’inizio sta.

porta Leon Voskamp

Un’intervista pianificata era zo geregeld, maar dan wel telefonisch. De reden is dat Eddy sinds 1999 woonachtig is in het Mexicaanse Puerto Vallarta. “Nel 1998 è stato ik daar voor het eerst op vakantie en een jaar più tardi keerde ik terug. Ik had er een vriendin, nu getrouwd en ben er voorgoed gebleven. Verhuizen naar de andere kant van de wereld is voor veel mensen heel heftig, maar Eddy praat er nuchter over. “Ik ben jarenlang internazionale pochehtwagenchauffeur geweest en was weinig thuis. Het huisje, boompje, beestje era niet voor mij weggelegd. Ook naar Messico era het voor mij een kwestie van koffers pakken en gaan. Het bevalt me ​​​​ieri nog destrieri uitstekend. Ho avuto vrij snel de taal onder de knie en heb mijn best gedaan om me aan te passen. Dat wordt gewaardeerd door of lokale bevolking.

Lange Werkweken
Wat hij zoal in Messico doet? “Ik heb de eerste vijf jaar een jeepsafari gehad en daarna nog vier jaar op de bouw gewerkt, maar nu werk ik hier niet meer. Het è ieri genieten van het leven. Inizia aprile ga ik weer voor een half jaar naar Nederland, waar ik onder andere in de wegenbouw werk en weken van 60 tot 80 uur a week maak.”

READ  Siccità in Italia: i parrucchieri possono lavarsi i capelli solo una volta

Fietsen
Zijn hobby è fietsen. Zo’n tien jaar geleden kocht hij een mountainbike, maar die is inmiddels ingeruild voor een racefiets. “Era in het start overigens wel goed opletten tijdens het fietsen. De sport è niet popolare in Messico en veel mensen vonden dat fietsers niet op de weg hoorden. Dat beeld is de laatste jaren compleet veranderd. Door de stijgende prijzen van benzine en de salarissen die niet meestijgen, is het voor mensen te duur om een ​​​​auto te rijden. Ook openbaar vervoer wordt destrieri prijziger. De fiets is een goedkoop alternatief en je ziet dus ook destrieri meer fietsers in het straatbeeld.

Uitdagingen
Om extra plezier uit het fietsen te halen, koos hij destrieri per nieuwe uitdagingen. “Ik begon met een tocht van 40 kilometer, dat werden er 60, 80, 140 en uiteindelijk zelfs 300 op een dag. Ik bleef zoeken naar nieuwe doelen en zocht ook in Nederland naar tochten. Zo kwam Tour for Life sul mio pad. Via un incontro online kreeg ik meer informatie en ik besloot me in te schrijven. Hij trainde heel veel in Messico, maar dat schema kon hij niet volhouden in Nederland. “Het werk aveva mijn voorkeur en ik zat in vijf maanden tijd zelden op de fiets. Ik besloot wel naar Italië te gaan en stond aan de start van de Tour for Life. De tweede en derde dag haalde ik chter het einde niet. Lang op de fiets zitten ben ik wel gewend, maar ik had niet de kracht in mijn benen voor de bergen. Ik wist dat het zwaar zou worden, maar het werd zwaarder dan ik aveva verwacht. Met tranen in m’n ogen kwam ik tot de conclusie dat het avontuur was mislukt, maar ik schreef me direct in voor 2022.”

READ  Torino, Museo dell'Automobile, Caffè Baratti e Salone del Gusto

Allenati
Voor zijn sportieve missie traint Eddy opnieuw veel in Messico, maar heeft hij with zijn baas in Nederland afgesproken dat hij ook hier veel op de fiets gaat zitten. “Op 1 aprile kom ik Nederland aan en twee dagen later staat mijn eerste tocht al op de agenda. Ik heb me voor elf grote ritten ingeschreven, waaronder di Amstel Gold Race Toerversie. Voor de bergen non ik mijn trainingsschema aan. Niet alleen lange ritten, maar ook korte pittige.

Dio doel
Voor deelname aan Tour for Life moet je een minimoal sponsorbedrag van 2.500 euro ophalen. Dat geld gaat naar het Daniel den Hoed Fonds, dat wetenschappelijk onderzoek steunt in the Erasmus MC Kanker Instituut. “Vorig jaar haalde ik 10.589,53 euro ook voor mijn sponsors vond ik het heel vervelend dat mijn missie niet slaagde. Dit jaar doe ik een nieuwe poging en hoop ik dat weer veel mensen mij willen steunen. De kosten die ik heb voor deelname zijn voor mezelf, het sponsorgeld gaat allemaal naar het goede doel. Ik sta volledig achter het Daniel den Hoed Fonds, onderzoek naar kanker ontzettend belangrijk is. Klop maar eens bij een willekeurig huis aan en de kans is groot dat ze iemand kennen met kanker. Een verschrikkelijke ziekte en laten speriamo che dat er nieuwe stappen worden gezet op het gebied van onderzoek. Ook onder deelnemers van de Tour for Life zitten veel mensen met kanker, die de ziekte hebben overwonnen of een dierbare hebben verloren. De saamhorigheid onder alle deelnemers en vrijwilligers è indrukwekkend.
Ho conosciuto Eddy Steunen tramite il sito web www.tourforlife.nl/eddy-van-
oorsouw-tour-for-life-2022.

READ  LIVE TMW - Siviglia-Roma, le formazioni ufficiali: Suso e Zaniolo sono i proprietari, Ibanez è in difesa

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *