Italia invernale e staffetta mista a WK veldrijden, favoriet Belgio pakt brons

© BELGA

L’Italia (Samuele Leone, Silvia Persico, Lucia Bramati e Davide Toneatti) ha vinto la staffetta mista nella WK veldrijden in the Amerikaanse Fayetteville, voor de Verenigde Staten en topfavoriet België.

Werner Bourlez

Zeven ploegen stonden aan de start van het eerste WK Mixed Relay. Waarvan vijf landen, want om toch genoeg volk aan de start te hebben nam gastland de Verenigde Staten en buurland Canada deel met twee ploegen. De UCI aveva het zich wellicht anders voorgesteld. Donderdag beslisten ze al om de ploegen te verkleinen tot vier renners in plaats van zes. Nelle squadre mochten twee profs zitten (een man en een vrouw), de andere twee renners moesten uit de U23 di junioren komen. L’ufficiale era het ook een testeven, nog geen echt WK dus.

Daan Soete proveniva da startrenner voor de Belgen en hij sloeg meteen een kloof. Met acht seconden voorsprong stuurde hij na één ronde belofte Kiona Crabbé op pad. De Verenigde Staten wisselden als tweede, Italië als derde. Tsjechë, mette Michael Boros, pakte snel de leidersplaats over. Logisch, hij era de enige man in de tweede ronde. Maar door kettingproblemen stond hij een tijdje te voet. Italië, met eliterenster Silvia Persico nam over, maar het was toch Tsjechië dat als eerste kon wisselen, voor Italië, de Verenigde Staten en België (op dertig seconden).

Alicia Franck aveva wat goed you maken en zette samen incontrato Clara Honsiger de achtervolging in. Kristyna Zemanova si erge echter stand voor Tsjechië en tikte als eerste aan voor de Verenigde Staten en Italië (Lucia Bramati). Franck loste af als vierde, op twintig seconden.

READ  I panini e le delizie italiane di Maurizio all'Ombretta; "Ogni prodotto ha la sua storia"

Het moest dus gebeuren in de slotronde en die taak bij de Belgen era weggelegd voor belofte Niels Vandeputte. Italië (Davide Toneatti) en de VS (Scott Funston) reden weg van de 44-jarige Katerina Nash. Vandeputte kon Nash snel voorbijrijden en zette de achtervolging in op het leidersduo, waar Toneatti solo ging en zo de Italianen van Bondcoach Daniele Pontoni de zege bezorgde, voor de VS en België.

© BELGA

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *