Afrikaanse varkenspest bij nog eens 19 zwijnen in Italië

Na de laatste melding van in totale acht met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen il 19 gennaio zijn er nog eens 19 besmette zwijnen gevonden. De in totale 27 kadavers van besmette zwijnen zijn allemaal gevonden in de 114 gemeenten die in het besmette gebied liggen.

Sinds de vondst van het eerste met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijn op 6 januari in Noord-Italië zijn in de regio’s Piemonte en Liguria in totale 149 cappeller van wilde zwijnen onderzocht op Afrikaanse varkenspest. Daarvan zijn er 101 gevonden in Piemonte en 38 in Ligurië meldt het Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Piemonte, Liguria e Valle d’Aosta.

De kadavers zijn afkomstig uit de hele regio, zowel uit het besmette gebied als de bufferzone daaromheen als in de gebieden buiten die bufferzone.
Van de 23 kadavers die in het besmette gebied in Ligurië werden gevonden waren er 13 positief. Van de 30 kadavers uit het besmette gebied in Piemonte zijn er 14 positief en 16 negativo. Tutti i kadavers in de bufferzone en daarbuiten blijken niet besmet with afrikaanse varkenspest.

Groot è diventato un gebied

De meeste besmette kadavers liggen round de vindplekken waar de eerste besmette kadavers zijn gevonden. Maar er is ook minimaal een kadaver gevonden vlakbij Genua aan de kust. Het gebied waar de met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen zijn gevonden incontra ongeveer 30 bij 30 kilometer. Il totale delle porte italiane ingestelde besmette gebied è di circa 50 bij 50 kilometer groot.

READ  "Tonali? C'è interesse. Messi? Nessun italiano può farlo a meno che ..."

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *