Aller-allerlaatste advisenfax è verstuurd | Finanziario

Voortaan zullen rechtbanken en advisen vonnissen di andere vertrouwelijke juridische stukken onderling mailen. Dat gebeurt overigens wel met een speciale veilige maildienst, zoals bijvoorbeeld ‘Zivver’, die bovendien voorziet in een ontvangstbevestiging, net als bij die oude vertrouwde fax.

Giara vertiginosa

De fax werd zo’n veertig jaar geleden geïntroduceerd in de rechtspraak. Maar terwijl de rest van de maatschappij dat apparaat al vijftien jaar terug bij het grofvuil zette, faxten supporten en rechters vrolijk door, tot en met maandag.

Het faxverkeer tussen advisen en rechtbanken nam afgelopen jaren maar mondjesmaat af. Nel 2021 werden iedere maand nog zo’n 30.000 faxen ontvangen op de rechtbank en ongeveer 3.500 vonnissen verstuurd. Dat was overigens al aanzienlijk minder dan voor de coronapandemie, aangezien thuiswerkende advisen kennelijk liever mailden dan faxten.

Fermata KPN

Volgens een woordvoerder van de Raad voor de Rechtspraak duurde het zong voordat de fax verdween omdat er wetgeving ontbrak die mailen gelijk stelde aan (de betrouwbaarheid van) faxen. En dat het nu ook echt afgelopen is, komt vooral doordat KPN dit jaar stopt met de ISDN-dienstverlening die nodig is voor faxen.

L’introduzione di un fax in un avvocato in un vaso per la migliore comunicazione da parte di Robert Crince le Roy che non ha ricevuto alcun messaggio da parte della sua “nieuwe” medium de onderlinge communicatie tussen advisen niet ten goede zou komen. Vanwege alle handelingen bij het opsturen van een ouderwetse brief bestond namelijk nog de kans dat de eerste woede al weggeëbd was voordat de brief gepost werd, terwijl een fax dan al door de andere advocaat gelezen was.

READ  via libera dalla Commissione Europea

Deken hoeft overigens niet op een antwoordfax van rechtbankbaas Henk Naves te wachten. De voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak geeft namelijk antwoord via Twitter. Il faxapparaat van de rechtbank komt vervolgens ergens in una vetrina come macchina da scrivere, da bakelieten draaischijftelefoon e ponskaartmachine te staan.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *