Focus sulla magnifica Lancia Flaminia 335 van de Italiaanse presidente

Omdat er geen vervanger gevonden werd, moet de President van de Italiaanse Republiek, Sergio Mattarella, een tweede ambtstermijn doen. Een nieuw hoofdstuk in een verhaal dat de pers in het land bezighoudt, tegen de achtergrond van een strijd tussen de verschillende politieke partijen in Italia.

Ondanks de ietwat geforceerde herverkiezing, werd de italianoanse President afgelopen donderdag 3 februari getrakteerd op de traditionalele cerimonia. Op het programma: de eedaflegging voor het Parlement, gevolgd door een toespraak van een twintigtal minuten. Om van het Palazzo Montecitorio (waar de Kamer van Volksvertegenwoordigers zetelt) naar het Quirinal (het pauselijke paleis dat vervolgens het koninklijk paleis werd, en vandaag de officiële residee is van de President), werd Sergio Mattarella door de straten van de hoofdstad gereden aan boord van een schitterende Lancia Flaminia 335 die tussen 1960 en 1961 porta Pininfarina gebouwd werd. Vier exemplaren werden geassembleerd, telkens met een blauw Landaulet-koetswerk, waarbij het interieur afgewerkt è in zwart Connolly leer.

Twee volbloeden voor de president

De twee cabrio’s die op dit moment in de presidentiële vloot zitten, dragen de namen Belfiore en Belvedere, namen die geassocieerd worden met volbloed paarden. De twee andere (Belsito en Belmonte) staan ​​​​respectievelijk in het historische museum voor militaire voertuigen a Roma e in het nationale automuseum a Turijn.

Naast hun stoffen dak dat hydraulisch geopend kan worden, beschikken deze uitzonderlijke Flaminia’s over een wielbasis van 3,35 m. Daarmee kunnen ze plaats bieden aan 7 inzittenden, verdeeld su drie zetelrijen. De total lengte van het model bedraagt ​​​​5,46 m, voor een gewicht van twee ton. La motocicletta di una benzina V6 con un cilinderinhoud van 2.500 cc, è stata usata per un furgone da 102 pk.

READ  I frutti esotici stanno diventando un nuovo trend di crescita nel sud Italia

De presidentiële vloot bevat een gepantserde Maserati Quattroporte en vier exemplaren van de Lancia Thesis, waaronder één gepantserde met lange wielbasis.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Più lezen su:

Sepolcro Pierre-Benoit

Oltre dall’autore: Sepolcro Pierre-Benoit

Auto, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulcher schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *