Gezonde leefstijl handle om uit pandemic te komen, vooral voor ouderen

Werken aan gezonde leefstijl est de route om uit de coronapandemie te komen. Het belang van bewegen voor een goede gezondheid wordt destrieri duidelijker, niet alleen tijdens corona maar ook daarna. Er ligt een belangrijke rol voor de zorg om op bewegen in te zetten, anche onderdeel van een gezonde leefstijl.

Sport en bewegen hebben een duidelijk bewezen positief effect op ziektebeloop en herstel van acute Covid-19. Bovendien draagt ​​​​bewegen bij aan een langer en gezonder leven, onder meer door verminderde kansen op obbesity, diabete, hart- en vaatziekten.

gezondheid mentale

Naast fysieke effecten è bewegen positief voor het mental welbevinden. Zo zorgt bewegen onder andere voor een uitlaatklep en verbeterde stressregulatie. In het geval van stress dragen sport en bewegen ertoe bij dat stressgevoelens geleidelijk afgevoerd worden. Ook zorgen sport en bewegen voor het verminderen of voorkomen van angstige- en depressieve sintomi.

Leefstijl

Dit benadrukt het belang om meer in te zetten op sport, bewegen en andere leefstijlfactoren. Niet alleen tijdens corona, maar ook juist in de toekomst. De zorg kan hier veel betekenen. Voor veel volwassenen en ouderen is het lastig om uit zichzelf meer te gaan bewegen. Zij hebben vaak behoefte aan goede begeleiding en laagdrempelig aanbod. Voor mensen met vragen en problemen omtrent gezondheid è de zorgprofessional vaak het eerste aanspreekpunt. De kennis over gezondheid en het vertrouwen van de Patient Maakt dat de zorg een geschikte plek is om mensen te informen, motivateren en uiteindelijk door te verwijzen naar beweegaanbod en/of leefstijlprogramma’s.

Porta: Nationale Zorggids

READ  La cometa C / 2020 R4 Atlas saluta la Terra, lo spazio e l'astronomia

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *