Go Ahead-keeper blikt terug: ‘Moest eigen auto terugkopen van Italiaanse maffia’

Andries Noppert blikt terug op zijn bizarre tijd in Italië. De doelman van Go Ahead Eagles speelde maar anderhalf jaar bij Calcio Foggia, maar kreeg in die tijd te maken met de Italiaanse maffia en boze supporters.

In inverno van 2018 liet Noppert NAC Breda achter zich, om een ​​​​avontuur aan te gaan bij Foggia. De club speelde toen in de Serie B. “Ik kocht een auto in Nederland. Daar heb ik drie weken in kunnen rijden, daarna was hij gestolen”, blikt Noppert bij ESPN terug. “Toen kon ik mijn eigen auto terugkopen van de maffia. Dat was alleen geen succes, omdat ze de hele auto al gestript hadden.”

“Daarna werd het een kwestie voor de verzekering”, gaat Noppert verder. De geboren Fries kan zich ook nog een aantal andere situazioni bizzarre herinneren in Italië. “Als wij een wedstrijd verloren, kon het zo zijn dat je werd opgewacht, je banden werden lek gestoken of je een brandbom in je achtertuin vond. Het leefde daar gewoon enorm. De passie is wel een beetje anders daar dan hier, maar wel mooi .”

lettore video

Controlla ieri da beste voetbalvideo’s

Meer video

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *