Tijdelijk een groen label voor gas en kernenergie, ondanks kritiek

Il corrispondente dell’UE Sander van Hoorn:

“Het is op zich vreemd dat de commissie niet naar de kritiek heeft geluisterd, want je wil af van vervuilende fossile brandstoffen als olie en steenkool en dan ga je openes gas, dat ook een vervuilende fossile brandstof is, bestempelen als groen.

De felheid waarmee Eurocommissaris Mairead McGuinness (Financiële Diensten) het besluit verdedigde viel op. Zegt de kritiek te begrijpen, maar zegt ook dat dit noodzakelijk è per overgang van vervuilende energie naar 100 procent duurzame bronnen als zonne- en windenergie. Ze herhaalde meerdere malen dat het om een ​​​​transitie gaat en dat dat er allerlei voorwaarden aan verbonden zijn.

Particulieren die beleggen in groene fondsen moeten nu dus goed opletten en de kleine lettertjes lezen van een een investeringsfonds. Want zo’n fonds van bijvoorbeeld een bank of verzekeraar kan nu wel zeggen dat er in groene energy wordt geïnvesteerd, maar als dat overeenkomt met de Europese regels kan er dus ineens een kerncentrale tussen zitten waar je in investeert. Overigens zijn er nog genoeg groene Investeerders die lijsten gebruiken waar geen gas- en energiecentrales op staan. Bij die club kun je er als particulare investeerder vanuit gaan dat het wel goed zit.”

READ  Oltre 4.300 rifugiati ucraini al lavoro nei Paesi Bassi | Finanziario

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *