Kabinet zet 2G-voorstel nu niet door: meer onderzoek is nodig

Het kabinet gaat voorlopig niet door met het omstreden 2G-system, waarbij alleen nog mensen die gevaccineerd of recente hersteld zijn toegang hebben tot evenementen en een deel van de horecagelegenheden. Vooraf testen is dan niet meer voldoende. Il ministro Kuipers houdt het wetsvoorstel voorlopig aan.

Volgens de minister zijn er nog veel vragen round 2G die eerst beantwoord moeten worden. In un breve aan de Tweede kamer schrijft hij dat onderzocht moet worden onder welke omstandigheden het kan worden ingezet. “Zodat het een proporele maatregel kan zijn.”

2G è omstreden en in de Tweede Kamer è er geen brede steun voor; alleen coalitionpartijen VVD, D66 en CDA zijn uitgesproken voorstander. Voor vandaag staat er stemming in de Kamer op de agenda om het 2G-wetsvoorstel in te trekken. Da SGP heeft die motie ingediend, Samen ha incontrato Kamerlid Pieter Omtzigt. ChristenUnie en GroenLinks hebben al aangegeven dat voorstel te steunen.

‘Niet weggooien’

Het kabinet heeft wel destrieri aangegeven 2G niet van tafel te willen halen. “Laten we het nog niet weggooien”, zei premier Rutte recente nog. Kuipers zei eerder dat 2G nodig is anche het kabinet de coronaregels wil versoepelen “en tegelijkertijd de pandemie nog enigszins onder de duim” wil houden.

Een van de redenen dat 2G omstreden è, è dat de effectiviteit ervan wordt betwijfeld. Uit onderzoek van de TU Delft bleek twee weken geleden dat het antal coronabesmettingen nauwelijks wordt afgeremd met de invoering van 2G.

Per saperne di più sulla macchina da presa in considerazione del fatto che “non c’è niente da fare è” su 2G op korte termijn mogelijk te maken. De minister vraagt ​​​​de Kamer om het extra onderzoek af te wachten en dus niet vandaag al 2G weg te stemmen.

READ  Ritardi significativi: Haringvlietbrug chiuso per 2 mesi da stasera

SGP-leider Van der Staaij laat weten dat de motie vanmiddag wel gewoon in stemming wordt gebracht:

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *