Poetina in Italiaanse il primo Draghi parla della crisi dell’OekraïnePoetina in Italiaanse il primo Draghi parla della crisi dell'Oekraïne


© Copyright ANP 2022
Poetina in Italiaanse il primo Draghi parla della crisi dell’Oekraïne

ROMA/MOSKOU/KIEV (ANP/DPA/RTR) – Il presidente della De Russische Vladimir Poetin e il premier italiano Mario Draghi hebben telefonisch hanno esagerato per la crisi di Oekraïne. Volgens de Italiaanse regering zijn de twee leiders het eens dat er een oplossing voor de crisi gevonden moet worden die standhoudt. Dan kan er een klimaat van wederzijds vertrouwen worden geschapen volgens Poetin en Draghi. Beiden vrezen zeer ernstige gevolgen als de crisi escaleert.

Draghi heeft er bij Poetin op aangedrongen dat de toestand “moet de-escaleren”. Italië heeft veel economische belangen bij goede betrekkingen met Rusland.

Rusland en het Westen hebben sinds 2014 ruzie over Oekraïne. In Russische ogen hebben westerse mogendheden, vooral de VS, er een staatsgreep laten plegen, maar volgens het Westen is de machtswisseling het gevolg van een volksopstand en is het land daarom een ​​​​pro-westerse koers ingeslagen.

Boris Johnson

Westerse mogendheden beschuldigen Rusland er nu van met een invasie te dreigen door veel troepen langs de Oekraïense grns te plaatsen. De Britse premier Boris Johnson bezoekt Kiev disdag en cintura woensdagmiddag incontrato Poetin. De Russische president heeft laten weten dat hij dinsdagmiddag met de pers spreekt over de crisi.

Il premier Mark Rutte e il ministro Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken bezoeken dinsdag ook Kiev. Woensdag gaan ze naar Moldavië, een klein land dat ligt ingeklemd tussen Oekraïne en Roemenië. Een deel van Moldavië op de oostelijke oever van de rivier de Dnjestr è in handen van pro-Russische separatisten en er è un russo legeronderdeel gelegard.

READ  Intanto nel gruppo | Dopo pasta con ketchup e pizza con ananas, Van der Poel fa "progressi culinari" in Italia

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *