NS en Arriva gaan in- en uitchecken op base van gps e smartphoneapp testen – IT Pro – Nieuws

De treinmaatschappijen NS en Arriva starten il 14 febbraio con un proef waarbij honderd klanten op based van gps kunnen in- en uitchecken. Daardoor hoeven de reizigers niet meer in en uit te checken op het perron als ze van vervoerder wisselen.

Om mee te kunnen doen aan de proef, moeten de honderd reizigers een smartphoneapp installeren en hun locatie delen, NOS Schrijft. Die app genereert een QR-code om door de stationpoorten te kunnen lopen. È possibile utilizzare la migliore applicazione per la modifica delle parole in modo che non si fermino. Met de gps-gegevens ricostruisce l’app je route. Translink bekent daarmee de prijs van de reis en zorgt ervoor dat de betaling bij de juiste vervoerder terechtkomt.

L’app è disponibile per reizigers die gebruikmaken van meerdere vervoerders en tijdens hun reis daarom op het perron in en uit moeten checken. Als reizigers de app gebruiken, hoft dit niet meer. Aan de proef doen 50 reizigers van Arriva en vijftig van de NS mee. Deze reizigers konden zich via OV-betalen aanmelden.

Tegen Trouw zegt OV-betalen-programma director Bas van Weele dat de locatiedata alleen wordt gebruikt om de vergoeding te berekenen en ervoor te zorgen dat het geld bij de juiste vervoerder komt. “We zijn niet op zoek naar extra data waar we niets mee kunnen”, zegt Van Weele tegen de krant. Bart Schermer, hoogleraar privacy en cybercrime aan de Universiteit van Leiden, waarschuwt dat de gegevens gebruikt kunnen worden door de politie, om bijvoorbeeld te zien wie er tijdens een incident op een station aanwezig waren.

READ  ecco come funziona e le opinioni chiave

OV-betalen heeft volgens Van Weele naar andere oplossingen gekeken, alleen waren deze minder geschikt of te duur. Questo è il modo in cui i gps sono stati indirizzati al programma in modo che non siano disponibili parole chiave. Tegen de NOS zegt OV-betalen dat het project later dit jaar wordt geëvalueerd en als het goed gaat, breder wordt uitgerold.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *