Slotcall: AEX vecht met zichzelf, veel aandelen bakken ze bruin en ECB

Questo è un mooi gevecht tussen de stier en de beer of the Damrak sinds de tutti i tempi high alweer bijna drie maanden geleden.

Zowel fundamenteel als technisch è er nog niks bestlist. Als dat al ooit zo is, maar het gaat er dan om dat weer middenin een duidelijke trend zitten. In dit maagdelijke AEX-plaatje mag u zelf uw hulplijnen en indicatoren plakken, di è il un Tostradamo als u liever bij de hand wordt genomen.

Fundamenteel zijn er wel mooie trend in de AEX: de omzet- en winstverwachtingen lopen voorzichtig weer open en kijk naar die neergaande trend in de waardering. Tegen zestien keer de winst is de index van u. U ziet wat de AEX een jaar geleden kostte en nu kost, en wat de koerswinst was in die tijd.

Marktbreed is het verhaal dat zowel in Nederland – dat was voorbeurs al – en in de EU de inflatie blijft oplopen. Ruim 5% di inflazione bij 0,0% di rendita. De ECB mag het morgen bij haar rentebesluit allemaal weer uitleggen.

Het enige wettelijke mandaat van de ECB, zoals vastgelegd in het Verdrag van Maastricht, è un inflatiedoelstelling van 2%. Il presidente de huidige è echter geen bankier, maar een politica. In Het Duitse Foto moet haar niet.

Deze slotcall kost ongeveer een uurtje werk. En in die tijd hebben de koersen de hunt weer weggeven… Vanavond zijn er nabeurs New York cijfers van Meta en Qualcomm. Collega Niels Koerts volgt dat. Wat valt op?

 • Zowel in Europa of de VS: het is maar net welk tijdstip u kijkt op een dag, of de koersen stijgen of dalen
 • De VIX-index (volatiliteit) stijgt echter maar 1.7% naar 21.2 en dan kan u zulke koersenfratsen verwachten
 • Da dollaro schurkt tegen 1.13 aan a dat met die EU-inflatie a bokkende BCE
 • Crypto zakt, goud stijgt wel (met die dollar?) en olie ziet ook weer alle hoeken van het koersenbord. Eerder vandaag waren dezelfde segna nog groen gekleurd
READ  Rutte convoca il gabinetto anziano per ulteriori consultazioni sulla sconfitta elettorale

De rentes houden zich een dagje gedeisd. Op de Amerikaanse na dan, die flink zakt. Een verklaring ligt niet meteen voor het oprapen.

Beursplein 5

Welkom op het Damrak, Azerion, en veel succes gewenst. L’inizio è helaas wat stroef. U weet het, Azerion vult een SPAC op. Vandaar dat er al een koers era voor vandaag.

Geen cijfers op het Damrak vandaag, of het moet die outlook-verhoging van AMG zijn. Daar heeft het bedrijf een handje van. De ene keer doet de koers niks, de andere keer wel, zoals vandaag. Mooi handelsaandeel dit o zo volatiele fonds, maar als belegging zorgt het vooral voor veel stress?

Er is meer vandaag en kijk waar onze desk mee uitpakt. Opluchting bij de hele FC Pharming più harde kern, dit nieuws kwam als geropen vandaag. Breekt het aandeel de neergaande trend, est nu de vraag:

De A in ASMI è zeker niet van atterblijvenmaar dit keer hebben noi no een vroegtijdige rapportage gekregen dat alle verwachtingen weer compleet aan diggelen zijn. Daar waren we zowat aan gewend geraakt.

Deze kent u weer van Galapagos:

Deze vinken we zo maar even af ​​dan. Auw, PayPayl worstelt mette i conti nep in tutte le ambizioni staan ​​nu op een lager pitje

Tot slot nog deze gigant die weér – alsof het 2021 is – een all-time high neer zet.

Daar passato deze mooi bij, voglio che sia iets om een ​​keer over na te denken? Zie die AEX-waardering maar bovenaan dit stukje. Praten op de beurs heel wat meer over de BCE dan over de winsten. In a lungo termine volgen aandelen da winsten, niet da centrale banken.

Verder nog iets? Zeker. Bank of America geeft werkelijk verschroeiende koersdoelen af ​​​​voor DSM e IMCD, maar er zijn più verhogingen en verlagingen. En de koersen reageren niet altijd even logisch… Zo verlaagt ING drastisch AkzoNobel (na vermoedelijk weer een analistenbijpraatsessie).

READ  La borsa di studio della Fondazione per studenti ritorna con ampio sostegno Prima Camera | Politica

Marktbreed leggere la difesa contro i dati finanziari non è meglio? Verder beweegt alles en ideereen door elkaar vandaag. Geen peil op te trekken:

 • Gisteren stegen de rentes hard e deden financials niks e vandaag doen de rentes niks e stijgen financials hard. Vraag niet hoe kan, maar profittatore ervan, Dan Maar.
 • 2022-pretfondsen ING in Shell hebben morgen voorbeurs cijfers
 • Wat denkt u: krijgt KPN die € 3 nou op het bord of niet?
 • Adyen zakt wellicht su PayPal
 • Hong Kong viet ook nieuwjaar, dus waarom Prosus nou zo’n knauw krijgt? Zie hierboven, DB verlaagt no
 • Er is géén nieuws bij PostNL vandaag, de stijging is niet te duiden
 • Soprannome Fagron valt go
 • Galapagos moet iets bijkomen van het feetgedruis vorige week
 • Duim voor mooie Sligro-cijfers morgen, de koers kan het gebruiken

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *