5 x Harry Potter-il dado magico è ingehaald porta di Wetenschap

Waar we twintig jaar geleden met open monden zaten te kijken naar de magic van Harry Potter, passen we die nu toe in ons eigen leven. Vijf voorbeelden van wetenschap waarbij we ons destijds niets konden voorstellen.

Twintig jaar geleden draaide Harry Potter di Steen der Wijzen, de eerste film uit de reeks, nog op volle toeren in de bioscoop. Briljant bedacht porta JK Rowling, al die tovenarij. Maar in de loop der jaren heeft de wetenschap niet stil gezeten en zijn veel magische toepassingen realiteit geworden.

Magic uit Harry Potter ingehaald porta di Wetenschap

Van een onzichtbaarheidsmantel tot di Spiegel van Neregeb; vijf toverinnovaties die zijn ingehaald door de wetenschap.

1. Onzichtbaarheidsmantel

In zijn eerste jaar op Zweinstein krijgt Harry Potter een onzichtbaarheidsmantel als kerstcadeau. De mantel blijkt van zijn vader te zijn geweest, James Potter, die hem voor zijn dood aan Perkamentus schonk. Maar dat weet I natuurlijk al.

onzichtbaarheidsmantel harry potter, innovazioni, harry potter
(Afbeelding: Warner Bros.)

Interessante è dat wetenschappers van de Universiteit van Californië er ook in zijn geslaagd een dergelijke mantel te creëren, zij het een lowercase. De ‘mantel’ è gemaakt van magnesiofluoride en bevat gouden nano-antenne. Da wetenschappers, muori hun onderzoek in het Berkeley Lab hebben uitgevoerd, zijn erin geslaagd micro-organisationn onzichtbaar te maken.

De ‘mantel’ incontra slechts 80 nanometri (een nanometer is een miljardste van een meter). Deze proef in het groot uitvoeren, kost nog veel te veel geld.

2. Levende foto

Je kent de kranten en fotolijsten uit Harry Potter wel, met waarin mensen en objecten bewegen di foto. Welnu, die bestaan ​​​​ook in het echt en dan hebben we het niet over digital fotolijsten.

READ  Il principe Harry affronta REVOLT mentre il personale dell'organizzazione benefica per la salute mentale della California minaccia di "dimettersi"
harry potter, magic, wetenschap, levende foto's

Niemand minder dan Prynt brengt con behulp van een vernieuwde stampante istantanea je uitgeprinte foto di tot leven. Het bedrijf gebruikt Augmented Reality om foto’s ‘levend’ te maken.

stampa

Je kent het bedrijf misschien van de draagbare fotoprinters istantanei die je aan je telefoon kunt koppelen. Met behulp van de Prynt-app komen deze foto’s zelfs tot leven. Ulteriori informazioni daarover vind je in detto articolo. Ubersnap è iets vergelijkbaars. Daarmee print je foto’s uit die beginnen te leven als je ze beweegt.

3. Sluipwegwijzer

De sluipwegwijzer è een kaart die Harry Potter kreeg van de rode tweelingbroers Fred e George Wemel. Het is een blanco kaart, maar met de toverspreuk ‘Ik zweer plechtig dat ik snode plannen heb’ kun je op de kaart zien wie zich waar in Zweinstein bevindt.

sluipwegwijzer, harry potter

Doet ons denken aan de app Mantello – Senso sociale. De app, die alweer verleden tijd est, verzamelde ook locatie-informatie van je vrienden, maar gebruikte het voor de tegenovergestelde reden van vergelijkbare apps: de app gaf een waarschuwing als bekenden dicht in de buurt waren, zodat je jezelf kon verstoppen. Er bestaan ​​nog wel vergelijkbare app.

4. Vliegende auto Harry Potter

In Harry Potter di Geheime Kamer, het tweede deel van de reeks, è Harry Potter porta een streek van huiself Dobby te laat voor de trein naar Zweinstein. Maar in een vliegende Ford Anglia wordt hij più tardi alsnog opgehaald door de gebroeders Wemel. Con l’arrivo dell’auto Harry e Ron in un selvaggio rito uiteindelijk in rete tijd op Zweinstein.

vliegende auto, harry potter
(Afbeelding: Warner Bros.)
vliegende auto harry potter magic wetenschap
(Afbeelding: Pal-V)

De eerste chte vliegende auto è nel 2017 in de verkoop gegaan. Het Bedrijf Pal-V uit Raamsdonkveer era hiervoor de hoofdverantwoordelijke. In geval van nood kan het toestel ook landen op een terrein van dertig meter, vergelijkbaar met een tennisbaan. Doordat de rotorbladen ingeklapt kunnen worden kan het voertuig tevens op de openbare weg den.

READ  Focolaio all'ospedale di Sassuolo, 15 pazienti positivi

5. Spiegel van Neregeb

In Harry Potter di Steen der Wijzen maakt de tovenaarsleerling ook kennis con een slimme spiegel. De Spiegel van Neregeb laat de persoon die erin kijkt alleen zien wat hij of zij het meest begeert. Veel mensen zijn canne weggekwijnd voor de Spiegel, betoverd door wat ze zagen. Anderen werden krankzinnig, doordat ze niet wisten of wat ze zagen al dan niet mogelijk was.

spiegel van neregeb, magia, wetenschap, harry potter
(Afbeelding: Warner Bros.)

Dat laatste overkwam ons toen we de Specchio intelligente DUO voor het eerst zagen. Het gaat om een ​​​​spiegel die aangestuurd wordt door kunstmatige intelligentie. De smart mirror beschikt over een spraak assistent met de naam Albert, maar je kunt zijn naam, geslacht, accent en stem veranderen.

Albert vertelt I go over het weer en geeft je kledingadvies. Daarnaast kunt je op commando muziek streamen, het nieuws voor laten lezen, apps openen, foto’s nemen, video’s afspelen, de verlichting in je huis anansturen en nog tenantallen andere functies bedienen. Controlla bene da i 10 migliori spiegel slim furgone 2022.

Reager op articolo:

5 x Harry Potter-il dado magico è ingehaald porta di Wetenschap

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *