Apertura après-ski in Italia op de planning

Thijs
Scrittore di sport invernali

In Italië è er gisteren weer gesproken over de huidige coronamaatregelen en het versoepelen daarvan. Vandaag è sotto andere de testplicht voor reizen naar Italië opgeheven en op 11 februari volgen er mogelijk verdere versoepelingen. Naar alle waarschijnlijkheid mag de après-ski dan weer open en is het dragen van een mondkapje in de buitenlucht niet meer verplicht.

Twee jaar nadat het eerste decretot, waarbij de noodtoestand voor de Covid-19-pandemie werd afgekondigd, is er in Italië eindelijk ruimte voor versoepelingen. Sterker nog, mocht de coronasituatie zich positief ontwikkelen, dan kan de noodtoestand zelfs volledig worden opgeheven, aldus Corriere della Sera.

Apertura après-ski Italia l’11 febbraio?

De eerste versoepelingen gaan per vandaag in, maar die gelden nog niet voor de nachtelijke horeca. De sluiting van het nachtleven is nog eens 10 dagen uitgesteld, maakte de italianoanse minister van gezondheid Roberto Speranza gisteren bekend. Maar, met het oog op de huidige versoepelingen en de coronacijfers lijkt de kans groot dat er op 11 februari weer ouderwetse après-ski mogelijk is in Italië.

Dansvloer gaat weer aperto

Op dit moment is er in Italië sprake van après-ski met een vast zitplaats. Je wordt aan je tafeltje bediend en hier dien je je feetje te vieren. Gezellig, maar eigenlijk wil je natuurlijk gewoon dansen en hossen. Vuoi uscire l’11 febbraio dansvloer weer opengaat, ma iedereen con un Super Green Pass weer met de voetjes van de vloer. Een Super Green Pass, ook wel bekend als de 2-G-regel, houdt in dat je gevaccineerd of genezen bent. Het dragen van een mondkapje zal verplicht blijven, wanneer je niet aan tafel zit of op de dansvloer staat. Volle bak zal het ook nog niet worden, de capaciteitslimiet staat op 50%.

READ  Gran Premio d'Italia e del Belgio sold out: GPFans ha gli ultimi biglietti

Mondkapjesplicht in de buitenlucht opgeheven

Op 11 febbraioi wordt er mogelijk nog een verandering doorgevoerd. Als de coronasituatie zich positief blijft ontwikkelen, è het dragen van een mondkapje buitenshuis niet meer verplicht en moet je alleen in all openbare binnenruimtes nog een mondkapje dragen.

Geen PCR-test meer voor inreizen

De regels om Italië binnen te mogen reizen zijn per vandaag versoepeld. Het is niet langer noodzakelijk om een ​​negativo PCR-test voor toegang tonen. Je Green Pass, oftewel je Digitaal Corona Certificaat (DCC), waarin staat dat je gevaccineerd, genezen of negatief getest bent, is voldoende. Houd er wel rekening mee dat de geldigheidsduur van de Green Pass is verkort. Vanaf vandaag is deze 6 maanden geldig nadat je je laatste vaccinatie hebt gehad. Na deze 6 maanden è un booster (extra vaccinatie/herstel) noodzakelijk.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *