Bezorger dimostra tegen Thuisbezorgd: “Ben ontslagen omdat ik kritiek uitte”

Omür Sönmez è bezorger bij thuisbezorgd en oprichter van Radical Riders, een vakbond voor maaltijdbezorgers. Een kritisch artikel kostte hem zijn baan bij de Thuisbezorgd. Gisteren demonstreerde hij ad Amsterdam come una gang van zaken.

Vandaag è il laatste dag di Ömür als maaltijdbezorger en hij sluit zijn loopbaan af met een demonstratie tegen zijn werkgever. Vorige maand plaatste Ömür een kritisch artikel over de arbeidsomstandigheden binnen het bedrijf of the website van de vakbond Radical Riders. “Daarom werd mijn contract niet verlengd”, vertelt hij aan NH Nieuws.

Kapotte ricorda

Ömür aveva verschillende punten van kritiek op het bedrijf in zijn artikel. Zo zouden er vaak geen wc-brillen bij de toiletten zijn, zijn er geen pauzes, de lonen zijn te laag en de fietsen zijn te gevaarlijk. “Je moet altijd door drie fietsen heengaan voordat je een fiets vind met een werkende rem”, licht hij toe.

“Er is laatst een fietskoerier in Amsterdam aangereden omdat zijn remmen het niet deden”, vertelt een collega van Ömür. “Dat soort dingen zijn onacceptabel en daar maken wij ons hard voor.”

“Mi accendo”

De groep heeft zich verzameld voor een zogenoemde ‘hub’ van Thuisbezorgd, dit is een centrale ontmoetingsplaats voor de werkende bezorgers. “Thuisbezorgd heeft al vaker geweigerd om het gesprek aan te gaan”, vertelt een andere collega. “Berichten worden verwijderd, je wordt gekort op je uren en in het geval van Ömür lig je er gewoon uit.”

Thuisbezorgd era niet bereikbaar voor een reactie.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *