Hai incontrato coronapas op reis in Europa? Detto verandert er deze settimana

Maar voor veel reizigers is het due inmiddels verwarrend. Want hoewel voor het het international reizen een standaard is afgesproken, betekent dat niet dat de regels voor bijvoorbeeld horecabezoek overal hetzelfde zijn. Wie op de bestemming aankomt, moet zich houden aan de lokale covidregels. Dat klinkt logisch, maar heeft bijvoorbeeld gevolgen voor Nederlanders die met het Janssen-vaccin zijn geprikt, of die niet geboosterd zijn.

Wie het Janssen-vaccin heeft gehad, heeft in linea di principio maar één basisvaccinatie gekregen. Als je daarna een boosterprik hebt gekregen met een mRNA-vaccin (Pfizer of Moderna), dan geld je in Nederland als volledig gevaccineerd. Maar dat è niente affatto male.

Duitsland

Zo vereist Duitsland sinds 14 januari drie vaccinaties voor een geldige vaccinatiepas, in navolging van Oostenrijk. Volgens de Duitse regels moet je dus twee extra mRNA-prikken hebben gehad na Janssen om als geboosterd te worden beschouwd en dus naar een restaurant of zelfs winkel te mogen. Die regels leiden tot veel vragen bij Nederlanders die naar Duitsland willen, ziet het Duitsland Instituut Amsterdam.

Il ministro Kuipers (Volksgezondheid) gaat de Gezondheidsraad nu vragen of mensen die met het Janssen-vaccin zijn ingeënt, alsnog een extra prik kunnen krijgen. Daarmee zouden zij wel aan de Duitse vaccinatie-eisen voldoen.

Frankrijk in Italia

Dan Frankrijk, guerra di abbonamento vaccinale gli interni ufficiali sono stati inseriti. Wie daar op stap wil, moet aantonen dat hij of zij volledig is gevaccineerd. Dat houdt in: due vaccinazioni + un richiamo di, in geval van een eerdere coronabesmetting, due vaccinazioni.

READ  Pensi che la canzone dell'Eurovision di S10 sia un successo o un flop? † Unisciti alla conversazione

Dan is er nog Italië, dat dinsdag ook nog de geldigheid van de coronapas in het binnenland inperkt. Voor gebruik binnen dat land wordt de geldigheid van de vaccinatiebewijzen verkort van negen naar zes maanden.

Voor veel Nederlandse toeristen voelen die maatregelen tegenstrijdig; velen gingen er immers van uit dat de EU de regels zoveel mogelijk gelijk wilde trekken. Maar de binnenlandse regels zijn bedoeld als maatregelen voor de eigen bevolking, en daar gaan landen toch echt liever zelf over.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *