Joppe (23) wil geen kinderen vanwege klimaatverandering: ‘Familie vond het overdreven’

Het is niet zo dat deze wens er nooit is geweest, maar sinds de laatste jaren maakt Joppe zich destrieri meer zorgen om het klimaat. Met zijn 23 jaar is hij nog jong, maar voor zowel nu als op de lange termijn ziet hij het niet zitten om vader te worden. “Als het klimaat zich blijft ontwikkelen zoals het nu gaat, vind ik het niet verantwoord om kinderen op deze wereld te zetten. Ik weet nu al dat zij een slechter leven zouden gaan hebben dan ik.”

En stel dat het klimaatbeleid nu in éen klap zou omslaan naar een veel strenger beleid? “In dat geval lijkt het me wel leuk om een mini io round te hebben lopen su een paar jaar, maar dat non è realistico. Het is due niet zo dat Joppe nooit kinderen zou willen. “Ik zie adopten ook echt als een goede optie als ik kijk naar mijn eigen toekomst.” Door te adopten zou hij alsnog een kind kunnen opvoeden, zonder zich schuldig te voelen over zijn beslissing om kinderen te krijgen.

Climat

Het huidige klimaatbeleid è in Joppes ogen deprimerend. “Ik denk liever niet te veel over het klimaat na. We krijgen veel beoftes, maar weinig actie. De tijd Begint ondertussen wel te tikken. Volgens Joppe zullen we al binnen zeven jaar de eerste grote gevolgen van de controllo climatico Gaan Merken. “De zomers zullen heter worden en voor uitdroging zorgen, er zullen veel meer overstromingen zijn en er zullen klimaatvluchtelingen zijn. Daar moeten wij zelf su een antal jaar waarschijnlijk al mee gaan trattato. Oltre 20/30 jaar zal dit allemaal een nog grotere impact hebben.

READ  Covid, diminuiscono i contagi ma sono 4 i morti nel Tigullio - Radio Aldebaran

Het is een ontzettend zwaar onderwerp, waar veel mensen liever niet aan herinnerd worden. Joppe ook niet, maar hij wil wel zijn mening kunnen delen met anderen. De reacties hierop zijn wisselend.

Daten

Vuoi sapere se vuoi che ti piaccia? Zeker als je 23 en single bent is dat niet echt een onderwerp dat als eerste naar boven komt tijdens een date. “Als ik nu date heb, is klimaatverandering en mijn kinderwens niet iets waar ik snel over praat. Ik houd van praten over politiek, maar het klimaat voelt vaak vermoeiend aan. Joppes kinderwens is in zijn ogen op dit moment ook nog niet belangrijk om aan te kaarten. “Later als ik richting de dertig ga misschien, maar op dit moment sla ik het onderwerp automatisch over.”

Vrienden

In Joppes vriendenkring weet maar een deel van zijn voornemen af. “Ik wil niet overkomen als de doemdenker van de groep, dus ik bespreek het onderwerp alleen met hechte vrienden waar ik vaker mijn hart bij lucht.” De reactie van zijn vrienden is meestal heel positief, maar anderen hebben er vaak zelf niet echt over nagedacht. “Mensen begrijpen het wel, maar vinden het vaak niet heel boeiend om nu af te wegen.”

Joppe wil anderen ook niet per se motivateren om hetzelfde te denken. “Ik snap heel goed dat anderen wel kinderen willen. Ik ga niet tegen anderen zeggen dat zij hun leven niet mogen leiden zoals zij dat zelf willen. Toch lijkt klimaatverandering een thema te zijn waar we destrieri meer rekening mee (moeten) houden. “Misschien dat er over een aantal jaar veel meer mensen dezelfde mening hebben als ik.”

READ  SETTEMBRE, SUBITO UN COLPO DI PALCOSCENICO che potrebbe stravolgere il resto dell'AUTUNNO. AGGIORNAMENTI »ILMETEO.it

Famiglia

Toen Joppe zijn gestaakte kinderwens voor het eerst besprak met zijn ouders namen ze hem niet direct serieus. Ze dachten dat hij overdreef en dat hij heus wel weer bij zou trekken of het moment dat hij daadwerkelijk aan kinderen toe is. “Mijn oma zei: ‘Abbiamo parlato per oltre 10 jaar nog wel een keer’.” Een reactie die enigszins logisch kan lijken, omdat er weinig is wat een 23-jarige met zekerheid kan zeggen over zijn toekomst. Maar, ook een reactie die Joppe onbedoeld neerzette als naïef, terwijl hij de afweging bewust heeft gemaakt.

frustrante

Inmiddels snapt zijn familie zijn standpunt beter en zien ze het belang van het klimaatbeleid ook meer in. “Toch heb ik het idee dat oudere mensen het klimaat een stuk minder serieus nemen, terwijl zij de meerderheid van de stemmen zijn in de politiek.” Dat is volgens Joppe het frustrerende aan de hele klimaatdiscussie: “Er is nog zo veel ontkenning onder mensen.”

Joppe is duidelijk over water moet gebeuren. “Het lijkt erop dat iedereen een keer met de neus op de feiten moet worden gedrukt. Het klimaat gaat de verkeerde kant open en dat zorgt voor nieuwe afwegingen onder jongeren. Een kinderwens die wordt beïnvloed door het klimaat, is mogelijk iets wat we snel vaker gaan horen.

Thumbnail voor Hierom hebben mensen het bij grote gebeurtenissen vaak vooral over zichzelfVa beneHierom hebben mensen het bij grote gebeurtenissen vaak vooral over zichzelf

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *