Socialemediagebruik gelinkt aan slechte lichamelijke gezondheid

Dat urenlang tokkelen on je smartphone een impact heeft op je mental gezondheid is al in veel studies onder de aandach gebracht. Uno studio dell’università di Buffalo non è più disponibile per un collegamento a un altro sito Web di media sociali in un semplice elenco di contenuti.

Wetenschappers van de Università di Buffalo namen bloedstalen af ​​​​bij 251 studenten tussen 18 en 24 jaar oud. De studenten dienden ook vragenlijsten in te vullen met betrekking tot hun fysieke gezondheid en hun gebruik van Facebook, Twitter, Snapchat in instagram. Gemiddeld spenderen jongeren in die leeftijdscategorie zes uur per giorno su un social media.

De onderzoekers vonden in de bloedstalen verhoogde livelli van proteina C-reattiva (CRP), een biologische marker van chronische ontsteking die kan wijzen op de ontwikkeling van ernstige ziekten zoals diabetebepaaldo kanker in hart-en vaataandoeningen.

Uit de antwoorden op de vragenlijsten kwam dan weer naar voor dat socialemediagebruik in verband staat met meer algemene lichamelijke klachten als hoofd-, borst- en rugpijn en dat er een correlatie is tussen het socialemediagebruik en het antal doktersbezoeken voor ziektebehandeling.

De wetenschappers van de Universiteit van Buffalo beseffen dat zich ieri da kip-of-het-ei-vraag stelt: veroorzaakt intens gebruik van sociale media de lichamelijke problemen of leidt een slechte gezondheid tot een intenser gebruik van sociale media?

“Er è nog verder onderzoek nodig”, zegt David Leede hoofdauteur van de studie, in het wetenschappelijke tijdschrift Cyberpsicologia, comportamento e social network. “Met deze studie hebben we in de eerste plaats aangetoond dat het gebruik van sociale media wel degelijk gelinkt kan worden aan iemands lichamelijke gezondheidstoestand.”

READ  La linguista Cecilia Robustelli: "Le parole discriminano le donne, ma non è colpa dell'italiano"

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *