Viroloog Van Gucht: “Men moet boosterprik ter beschikking stellen voor jongeren die het willen” | Instagram VTM NIEUWS

Viroloog Steven Van Gucht denkt dat we mogelijk in februari naar code oranje gaan, anangezien het gemiddeld anantal coronabesmettingen momenteel lichtjes daalt. Vandaag zit ook from Taskforce Vaccinatie samen over een boosterprik voor jongeren. Vanuit virologisch oogpunt vindt Van Gucht een boosterprik niet nodig voor tieners. “Maar je zit wel met een praktisch probleem, namelijk de reizen naar het buitenland. Sommige landen vragen een booster als voorwaarde. We moeten daarvoor wel een oplossing bieden”, aldus Van Gucht bij HLN LIVE.
Lees alles sopra il coronavirus in detta cartella.

“Het gemiddeld antal besmettingen is lichtjes afgenomen. Vorige week dinsdag zaten we gemiddeld op 52.000 besmettingen al giorno, nu is dat 50.000. Het is al een tijdje geleden dat we die parameter hebben zien dalen”, zegt Van Gucht bij HLN Live. “Je moet wel een beetje opletten, voglio dat cijfer hangt af van het testbeleid. Dat è veranderlijk. Meer en meer mensen testen zichzelf, wat niet noodzakelijk in onze statistieken terechtkomt.”

“Veel mensen hebben intussen immuniteit opgebouwd”, gaat de viroloog verder. “Als je naar de voorspellingen kijkt, dan zou het mogelijk zijn om in februari onder de 300 patiënten op intensieve zorg te duiken. Dat is een voorwaarde in de coronabarometer om naar code oranje te kunnen gaan. De drempel van 300 patiënten zouden we in februari kunnen bereiken.”

Toch vindt Van Gucht het geen goed idee om nu al onmiddellijk, zoals in Denemarken, alles open te gooien. “Ho visto il meglio di Daling Verder af. De druk op het systeem è heel hoog, niet alleen in de ziekenhuizen, maar ook in andere sectoren.

READ  Cosa puoi fare per il dolore cronico?

Booster voor tieners

De Taskforce Vaccinatie zit vandaag stesson su un boosterprik voor jongeren. “Het is een moeilijke zaak. Jongeren lopen sowieso al relatief weinig risico op ernstige complicaties”, zegt Van Gucht. “Met de basisvaccinatie hebbenze al een goede bescherming. Een boosterdosis kan helpen om de verspreiding van het virus greener te onderdrukken, ook in de middelbare scholen”, klinkt het.

“Un booster price è echt cruciaal? Ik wacht het advies van de Hoge Gezondheidsraad af. Je zit wel met iets heel praktisch, namelijk de reizen naar het buitenland. Sommige landen vragen een booster als voorwaarde. We moeten daarvoor wel een oplossing bieden. Het is niet oké dat tieners daarvan het slachtoffer moeten zijn”, luidt het.

Volgens Van Gucht zijn er twee oplossingen mogelijk. “Men moet afspraken maken met die landen of men moet de boosterdosis ter beschikking stellen voor diegenen die het willen, zonder ze actief te promoten. Maar louder vanuit virologisch oogpunt ben ik niet helemaal overtuigd dat het cruciaal is.”

Bekijk hieronder het volledige gesprek ha incontrato Steven Van Gucht:

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *