De leukste food eventen in het vroege voorjaar

In het kader van ‘Dolcevia.com gaat dit jaar verder’. Wijn en gastronomy festivals con prodotti ambachtelijke e topkoks van Italiaanse, Zwitserse en Franse oorsprong! Tussen nu en het Begin van het voorjaar zijn er nog heel wat gastronomische evenementen die je niet mag missen vooral voor wie houdt van een goed glas wijn en uiteraard proeven van de heerlijkheden ter plaatse. In dit artikel vliegen abbiamo anche door de leukste evenementen heen.

Assaggiate Le Stelle a Courmayeur

Assaggiate le Stelle - Super G Hotel

het Resort “Super G”. van Courmayeur organiseert in samenwerking met San Pellegrino “Taste The Stars”: drie diners voor vier personen onder begeleiding van een originele playlist van muziek uit de jaren ’70 en ’90 (22 gennaio, 12 febbraio, 5 maggio). De met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Andrea Bertoneristorante eigenaar van het gelijknamige a Milaan en vanaf 2019 ook werkzaam in detto ristorante a Valle d’Aosta. Le parole d’ordine sono state scritte all’interno della porta een andere jonge chef-kok, gekozen uit deelnemers van de S. Pellegrino Young Chef Academy.

SuperG – Plan Checrouit 9, 11013 Courmayeur, Italia – Sito web: https://www.lovesuperg.com/ita/eat.html#events

Festival gastronomico di St. Moritz

Piatto d'autore Heiko Nieder Hako - Festival gastronomico di St Mortiz

In Svizzera, in het Oberengadin. Dal 28 gennaio al 5 febbraio si è svolto ieri al St. Moritz Gourmet Festival plaats: detto evento culinario che si è tenuto nel 1994 opgericht door de plaatselijke hotels en biedt de gelegenheid om enkele van de beste chef-koks van het internationale gastronomische podium te ontmoeten. Dit jaar è di editie gewijd aan Zwitserland. Chef-koks uit het Alpengebied zullen gastronomische diners bereiden, geïnspireerd op typische lokale gerechten. Helaas is het openingsevenement: Porsche Grand Opening al Grand Hotel des Bains Kempinski a St. Moritz il 28 febbraio gecanceld, waarschijnlijk wegens Covid, maar alle andere evenementen gaan gewoon door.

READ  divieti e restrizioni. Cosa possiamo fare, cosa non fare
Festival gastronomico di St. Moritz – Via Veglia 18, 7500 St. Moritz, Svizzera – Sito web https://www.stmoritz-gourmetfestival.ch/en/programma Collegamento naar persberichten con informazioni dettagliate in inglese.

Sana Slow Wine Beurs a Bologna

Fiera Slow Wine Bologna

De Sana Slow Wine Fair vindt plaats in bolognese dal 27 al 29 maart. Het evenement ontvangt meer dan 700 Italiane en internationale wijnhuizen en producenten – van Australië tot Zuid Afrika en zelfs uit Nederland om er maar een paar te noemen. Allen delen di Slow Food-waarden go, puur en eerlijk.

Fiera di Bologna – Viale della Fiera, 20, 40128 Bologna BO – Sito web: https://slowinefair.slowfood.it/en/

Verjaardag di Eataly a Turijn

Eataly compie 15 anni: da eerste winkel, Eataly Torino Lingotto, aperto nel 2007. Om dit te vieren zijn veel artikelen tot en met 6 februari te koop voor € 1 of tot 50% afgeprijsd. Daarnaast zal er een volledig program van evenementen zijn, waaronder begeleide proeverijen, cursussen, rondleidingen, vergaderingen en gastronomische diners in de winkel a Turijn.

Eataly Lingotto – Via Ermanno Fenoglietti, 14, 10126 Torino TO – Tel. +39 800 975 880 – Sito web: https://www.eataly.net/it_it/negozi/torino-lingotto

Food´Angers, vini della Loira e gastronomia

Agner alimentari

Ik ben persoonlijk een grote liefhebber van witte wijnen uit de Loire. I kunt voor mij alle italianeanse witte wijnen nemen, als ik daarvoor in de plaats een mooie Sancerre op tafel krijg ben ik blij. Dat klopt er zijn uitzonderingen en ik overdrijf, maar uiteindelijk gaat La Dolcevia dit jaar verder dan Italië.

rabbia is gelegen in het hart van de Loire-vallei, het is een regionaal gastronomisch centrum en staat bekend voor de uitstekende keuken. Het Food’Angers festival, dat nu voor de vierde keer plaatsvindt, viet zowel de verscheidenheid e voortreffelijkheid van de wijnen uit de Loire-vallei (voornamelijk witte en mousserende wijnen) e innovaties van lokale chef-koks en ristoranti. Geniet van wijn-, bier- en spijsproeverijen, workshop culinari e dimostrazioni, en kijk zelfs hoe chef-koks het tegen elkaar opennemen in een live kookwedstrijd.

READ  Salvini: Comunale a ottobre, entro l'estate riforma della giustizia - Politica
Cibo da Angers – Sito web: https://www.foodangers.fr/ Cerca gli hashtag sui social media: #VinsdeLoire #Angers #FoodAngers

Festival Sint-Jakobsschelp in Bretagna

Sagra delle capesante in Bretagna

Voor de liefhebbers van schaaldieren en zeevruchten is dit een chte aanrader: twee dagen volledig gewijd aan de Sint-jakobsschelp del 30 aprile presto incontrato 1 maggio. Dit evenement dat elk jaar in een van de drie bretone steden wordt gehouden, biedt de gelegenheid om de ultra verse Sint-jakobsschelpen die in de buurt worden gevangen te proeven in allerlei recepten. Nel baai van San Brieuc en de omliggende rifugio stadjes komen de plaatselijke vissers en verkopers van zeevruchten stesson om de heerlijkste Sint-jakobsschelpen te verkopen die in de baai en de omliggende wateren worden gevangen. Slente langs de kraampjes en proef de subtiele schelpdieren in hun vele gedaanten nel porto di Saint Quay Portrieux.

Sagra delle capesante – In de Haven van Saint-Quay-Portrieux – Sito web: https://www.fetedelacoquillestjacques.com/accueil

25 del 26 aprile Gelato Festival van Florence

Giro del mondo del gelato

Het Gelato Festival inizia a Firenze, da stad waar het allemaal begon en staat gedurende twee dagen in het teken van ijs van hoogste kwaliteit. Daarna reist het festival rond Italië en Europa, op iedere etappe zijn er deelnemers die het tegen elkaar opnemen om als beste gelato-chef te worden bekroond. Deze worden telkens beoordeeld door een jury van 7 specialists, elk met hun eigen achtergrond in de culinario giornalistico. De eerste twee winnaars van elke etappe van het festival komen dan in de finale samen en strijden om de title van meester gelatiere en wereldkampioen.

Gelato Festival – 25 il 26 aprile Piazzale Michelangelo
READ  Juve: Sarri gioca in panchina in Champions League | Prima pagina

Masterclass del Congusto Gourmet Institute

  François Daubinet van Fauchon - Masterclass di Congusto

Het ´Congusto Gourmet Institute´ è un opleiding milanese voor wijn in gastronomia. Vanaf febbraio Beginnen opnieuw de masterclasses die volledig gewijd zijn aan patisserie. Zij zullen worden geleid door internationaal gerenommeerde patissiers en meester-patissiers zoals Francois Daubinet van “Maison Fauchon”, een historisch Parijs gastronomisch Institute, Marco Pedronchef pasticcere van “Cracco in Galleria” di Paolo Griffachef-kok del “Le Petit Royal”, del ristorante del “Grand Hotel Royal & Golf” di Courmayeur.

Istituto Gourmet Congusto – Via Bernardo Davanzati, 15, 20158 Milano MI – Tel +39 02 8978 5801 Sito web: https://www.congusto.com/

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *